Brnabić: Srbija spremna za četvrtu industrijsku revoluciju

Srbija je u potpunosti spremna za četvrtu industrijsku revoluciju i zato se treba fokusirati na razvoj veštačke inteligencije poručila je premijerka Ana Brnabić.
Brnabić: Srbija spremna za četvrtu industrijsku revoluciju
Foto: 021.rs

Brnabić je tokom onlajn sastanka sa predstavnicima Američko-centralno evropske asocijacije (ACEBA) ukazala da je najveći potencijal za ulaganje IT sektor, u kojem se beleže najveći rast i značajan izvoz, a sagovornici su joj postavili niz pitanja o privrednim oblastima pogodnim za ulaganja i uslovima poslovanja, posebno se interesujući o potencijalima koje otvara inicijativa Otvoreni Balkan, saopštila je Vlada.

Govoreći o energetici, Brnabić je iskazala očekivanje da će i budućoj vladi na prvom mestu u agendi biti to pitanje, s obzirom da 70 odsto energenata dolazi od termoelektrana, a da preostalih 30 odsto čine solarni i vodni resursi.

Moramo da ubrzamo proces tranzicije i da pređemo na zelenu energiju, koja predstavlja budućnost, konstatovala je Brnabić.
 
Virtuelni okrugli sto je uvod za planiranu posetu predstavnika Asocijacije koja se očekuje u drugom delu godine.
 
U saopštenju Vlade se navodi da je ACEBA vodeća američka poslovna asocijacija fokusirana na saradnju sa zemljama Centralne i Istočne Evrope, a na njenom čelu je bivši zamenik pomoćnika sekretara za trgovinu SAD Erik Stjuart.
  • miki21

    25.06.2022 02:41
    Hahaha
    Svega smo se naslušali poslednjih 30 godina, ali ovo je vrh komedije.
  • cincibor

    18.06.2022 16:26
    inteligencija
    za sve koji nemaju PRIRODNU, dobro ce biti i vestacka!
  • Rile

    18.06.2022 11:39
    Ajmo prvo ove predhodne tri revolucije da savladamo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija