Muškarcu koji je pretio redakciji "OK radija" do 30 dana pritvora

Na predlog Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, Dejanu Nikoliću Kantaru, koji je duže vreme pretio vlasnici "OK radija" iz Vranja Oliveri Vladković, određen je pritvor od 30 dana.
Muškarcu koji je pretio redakciji "OK radija" do 30 dana pritvora
Foto: 021.rs
Jugpress piše da je njemu pritvor određen jer postoje posebne okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticajem na saučesnike, kao i da će ponoviti krivično delo.
Nikolić je uhapšen u petak. On se nalazio na izdržavanju kazne zbog nelegalnog priređivanja klađenja i kockanja, ali je tu sankciju izdržavao u sopstvenom stanu-kući, sa dozvolom da se od 8 do 17 slobodno kreće po gradu. 
Zaposleni u OK Radiju u okviru kojeg posluje i kafe No Comment, prijavili su pretnje koje su, u više navrata, dobili od Dejana Nikolića. OK Radio je u to vreme doživeo i  više napada, lomljena su stakla na izlogu, farbom su ispolivani predmeti i zidovi kafea i radija, a vrhunac je bilo zaziđivanje dela prostorija radija, koje je izvršeno od strane kladionice koja je u susedstvu, a čije vlasništvo se dovodi u vezu sa Dejanom Nikolićem. Posle ovih napada i pretnji, Vranje su posetili predstavnici Stalne radne grupe za bezbednost novinara, podržali redakciju OK Radija, ali i ostale novinare i medijske kuće.
 
U petak je održana i vanredna sednica Radne grupe za zaštitu i bezbednost novinara, na kojoj je analizirana situacija u Vranju i na kojoj je zamenik Republičkog javnog tužilaštva najavio da će se urgentno sprovesti radnje u nadležnosti tužilaštva, predstavnik MUP-a da će policija sarađivati i kada je reč o sprovođenju rešenja za rušenje nelegalno izgrađenog objekta i u drugim situacijama, kao da će se izraditi i procena bezbednosti zaposlenih i vlasnice OK Radija.
 
Zamenik tužioca je naveo da ga je zapanjilo i to da i pored višestrukog kršenja zakona, do realizacije zaštite tog zakona na lokalnom nivou nije došlo u onom obimu koji je bio očekivan i neophodan. 
 
"Ovakvo, neću birati reči, bezobrazno ponašanje od strane okrivljenog lica, ukazuje na to da on, ne samo da lično ne poštuje zakone svoje zemlje, već time želi da pruži poruku i drugima u Vranju, ili šire, da zakoni za njega i njemu slične, ne važe", ocenio je Stamenković.
  • zgađen

    20.06.2022 07:46
    Setite se Miće
    A posle pritvora će ga postaviti na mesto zamenika predsednika opštine Vranje.
  • MD

    19.06.2022 20:10
    Sve će to narod opet glasati
    Znači sad će ga pustati iz pritvora od 08 do 17 sati kući a nakon 17 sati biće u zatvoru do 08 ujutro pa od 08 ujutro opet kući?


Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.