Za nacionalnu frekvenciju se prijavilo 14 televizija

Na konkurs za izdavanje dozvola za nacionalne frekvencije prijavilo se 14 televizija, rečeno je FoNetu iz Regulatornog tela za elektronske medije.
Za nacionalnu frekvenciju se prijavilo 14 televizija
Foto: 021.rs
Za nacionalnu frekvanciju konkurisali su: Pink, Hepi, Vesti, BK, Una, Nova S, N1, Prva, B92, Kopernikus, TV2, TV K1, TV Tanjug i Kurir TV.

Iz REM navode da će odluku o izdavanju dozvola doneti u zakonom predviđenim rokovima. Zakon o elektronskim medijima propisuje rok za donošenje odluke o izdavanju dozvole u trajanju od 30 dana od dana završetka konkursa.

Konkurs za dodelu nacionalnih frekvencija za četiri televizijske i isto toliko radijskih zatvoren je u ponedeljak.
 
Konkurs je raspisan zato što dozvola za nacionalnu frekvenciju koju trenutno imaju komercijalne televizije Hepi, Pink, B92 i Prva ističe u avgustu.
 
U konkursu raspisanom 15. aprila nema pete frekvencije, koja je ranije postojala, a slobodna je skoro deset godina posle gašenja televizije Avala.
  • Seljak

    21.06.2022 22:30
    Vec vidjeno
    u svetu su mediji politicko sredstvo a nismo ni mi u zaostatku,
  • Petosrbijanac

    21.06.2022 20:15
    Ništa novo
    Dileme nema, frekvencije će opet dobiti režimske, nazovi televizije jer se zakoni i propisi ne poštuju, a neko mora da širi laži i nemoral. To krezubi narod obožava.
  • Možda pomogne

    21.06.2022 18:10
    "Šta je manipulacija?

    Manipulacija je veština kojom se koriste manipulatori da bi kontrolisali žrtvu.

    Žrtvom nazivamo osobu koja ne zna da manipulator planski utiče na njeno ponašanje, emocije, želje ili izbore.

    Manipulator želi da na indirektan način kontroliše sve aspekte društvenog, emocionalnog, materijalnog i socijalnog života žrtve."

    Što bi rekao Pavić u "Vedžvudov pribor za čaj" - žrtva je Srbija a Veliki manipulator može biti samo Jedan čovek.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija