Preminuo Dragan Tomić

Dragan Tomić, jedan od osnivača Socijalističke partije Srbije i predsednik Narodne skupštine, preminuo je u 86. godini.
Tomić je rođen 1936. godine u Prištini, a školovao se u Beogradu gde je i završio Tehnološko-metalurški fakultet, prenosi Pink.
 
Karijeru je gradio u "Rekordu" gde je došao do mesta generalnog direktora. Posle "Rekorda" zaposlio se u "Jugopetrolu" na mestu generalnog direktora. Biran je za predsednika Saveza inženjera i tehničara Jugoslavije.
 
Sa mesta šefa poslaničke grupe SPS izabran je 1994. godine za predsednika Narodne skupštine i na tom mestu ostao do oktobarskih promena 2000. godine. Bio je na mestu vršioca dužnosti predsednika Republike Srbije od 23. jula 1997. godine do 29. decembra 1997. godine.
Predsednik SPS-a Ivica Dačić je u pisanoj izjavi naveo da je Tomić "svojim ogromnim radom, znanjem i upornošću prešao sve stepenice kao stručnjak u privredi, a u isto vreme i kao posvećen javni radnik - od inženjera u rakovičkom "Rekordu" i opštinskog delegata, do generalnog direktora "Jugopetrola" i predsednika Narodne skupštine".
 
"Dragan Tomić je bio čovek koji je bolje od mnogih poznavao Srbiju i naše ljude sa kojima je proveo čitav svoj vek, voleo je iznad svega svoju zemlju i dao joj je sve svoje znanje i trud", naveo je Dačić u pisanoj izjavi.
Saučešće porodici izjavio je i predsednik Aleksanar Vučić i u telegramu istakao da je Tomić bio vrstan inženjer i rukovodilac u privredi, kao i da je preuzeo odgovorne političke dužnosti u teškim i izazovnim vremenima.
 
"Cenio sam njegovo ozbiljno, savesno i odgovorno ponašanje u, ponekad, uzavreloj domaćoj političkoj areni, a nadasve lojalnost i doslednost u mišljenjima i stavovima, iako se sa njima nisam uvek slagao", naveo je Vučić.
  • Fan klub Lava Kesica

    22.06.2022 17:24
    mozga bez
    Zemlja čudesa@ Vucic hrabro sledi Zoranovu viziju gradjanske i proevropske Srbije, a ti nastavi da gledas Zadrugu, pusku u ruke pa pravac na kosovo.
  • Лиманац

    22.06.2022 11:21
    @Zemlja čudesa

    Брале ја сам био саркастичан и заправо сам рекао да су данашњи политичари све јајаре које су покуповале дипломе, само треба читати између редова. А успут сам навукао ботине да ми дају плусеве јер су глупи да протумаче сарказам.
  • Zemlja čudesa

    22.06.2022 00:41
    @Лиманац
    Šta god da koristiš pod hitno se skidaj sa toga, nije ti dobro. Ako nisi korisnik psihoaktivnih supstanci, trkom do psihijatra jer tamo na takvima kao ti pišu disertacije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.