Turisti iz Srbije, posle osam sati na aerodromu u Rimu, smešteni u hotel: Povratak još nije rešen

Oko 200 srpskih turista ostalo je sinoć zarobljeno na aerodromu Čampino u Rimu, nakon što im je kompanija Vizer otkazala let za Beograd.
Turisti iz Srbije, posle osam sati na aerodromu u Rimu, smešteni u hotel: Povratak još nije rešen
Foto: Pixabay (ilustracija)

Kako je objavio "Blic", oko 1 sat posle ponoći, na aerodrom je stigao konzul Srbije i predstavnica Ministarstva spoljnih poslova koji su došli kako bi pokušali da reše problem putnika koji su tada bili zarobljeni na aerodromu više od osam sati.

Kako je za taj list rekla jedna od zarobljenih putnica, oni su tada krenuli u hotel gde će biti smešteni dok se problem ne reši.
 
"Srpski konzul i predstavnica Ministarstva spoljnih poslova su tu. Navodno nam obećavaju da će problem rešiti ujutru", rekla je ona i dodala da su dobili vodu dok su čekali na aerodromu.
Oko 200 građana Srbije ostalo je zarobljeno na aerodromu Čampino u Rimu, nakon što je tri puta odlagan let kompanije Vizer za Beograd, koji je na kraju i otkazan.
 
Ono što je još veći problem, sledeći let imaju tek u utorak, ali je taj popunjen, a naredni su u sredu i u subotu.
 
Njima je, kako su ranije rekli, ponuđeno da im kompanija pokrije troškove hotelskog smeštaja za jednu noć.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 192.RS (@192_rs)

 
"Mi smo na aerodromu Čampino u Rimu, ovde je 200 srpskih turista. Tri puta smo dobijali poruke da je odlagan let, a četvrta poruka je bila da je let otkazan. Ljudima koji su prošli kontrolu nisu dali ni sendviče, ni vodu", rekla je ranije jedna od putnica Gordana Ristić, producentkinja koja živi u Rimu.
 
"Viz er nam je dao opciju da večeras napustimo aerodrom i prespavamo u hotelu, ali nam ne garantuju novi let. Daju nam novac sa kojim mi ne možemo u narednih dan ili dva da kupimo kartu za Er Srbija", rekla je Ristić i napomenula da su među našim turistima koji su satima uzaludno čekali let za Beograd i roditelji sa decom.
 
Ona je dodala da joj se ovo dešava drugi put i da je pre dva meseca bila slična situacija samo u Beogradu.
  • Nada

    26.06.2022 11:53
    Nije samo do ovih kompanija, i Lufthanza isto tako otkazuje, kasne letovi...
  • Slađana

    26.06.2022 11:46
    Koliko para-toliko muzike.
    Ako je povratna avionska karta do Rima 50evra, normalno je da ćeš se vratiti peške...
  • Nana

    26.06.2022 11:31
    @Lale
    Zašto bi im država pomagala? Hajde da razumem da su zaglavili u Africi, ali Rim?! pa neka se snađu sami, postoji autobus bar do ZG a odatle će lako do Srbije. Kao što su napisali neki pre mene, čitaj sitna sliva i što idu sa Vizerom!?
    Ah da, hteli su da ušićare a sada svi poreski obveznici treba da plaćaju. Bezobrazluk...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.