Još traju prijave kandidata za instruktore na ovogodišnjem popisu

Republički zavod za statistiku (RZS) objavio je javni poziv zainteresovanima da se prijave za posao instruktora za potrebe sprovođenja popisa stanovništva, koji će biti od 1. do 31. oktobra.
Još traju prijave kandidata za instruktore na ovogodišnjem popisu
Foto: Pixabay (ilustracija)
Prijavljivanje je moguće do 3. jula, objavljeno je na sajtu RZS.

Kako je navedeno, instruktori imaju obavezu da prisustvuju petodnevnoj obuci, savladaju metodologiju popisa i rad u aplikacijama za prikupljanje podataka i monitoring, sprovedu petodnevnu obuku kandidata za popisivače i da na teritoriji za koju su zaduženi prate tok popisivanja, kontrolišu rad popisivača koji su im dodeljeni, daju im potrebna uputstva i pomažu im u radu i rešavanju spornih situacija tokom popisivanja.

Jedan instruktor će u proseku biti zadužen za monitoring rada sedam popisivača, a bio bi angažovan od 23. avgusta do 31. oktobra.
 
Na konkurs se mogu prijaviti punoletni državljani Srbije sa prebivalištem ili prijavljenim boravištem Srbiji i stečenim najmanje četvorogodišnjim srednjim obrazovanjem.
 
Kandidati se mogu prijaviti za rad samo na teritoriji lokalne samouprave u kojoj žive, izuzetno, studenti koji se školuju van mesta stanovanja mogu se prijaviti za rad u svojoj opštini ili gradu ili u lokalnoj samoupravi u kojoj privremeno borave tokom studija.
 
Sa izabranim kandidatima zaključiće se Ugovor o privremenim i povremenim poslovima (nezaposlena lica, zaposlena lica sa nepunim radnim vremenom, starosni penzioneri) ili Ugovor o dopunskom radu (lica zaposlena sa punim radnim vremenom kod drugog poslodavca, odnosno čiji poslodavac nije Republika Srbija).
 
Kandidati će moći da se prijavljuju isključivo popunjavanjem elektronske prijave, a na sajtu RZS je objavljen i spisak opština i gradova sa potrebnim brojem kandidata.
 
Rang lista prijavljenih kandidata za instruktore sa ukupno ostvarenim bodovima po prijavi, kao i spisak kandidata koji se pozivaju na testiranje i razgovor, biće objavljena 6. jula na sajtovima RZS - www.stat.gov.rs i popis2022.stat.gov.rs.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.