Koalicija "Zajedno" o borbi radnika Fijata: Jedina institucija u Srbiji koja funkcioniše - Gazela

Radnici kragujevačkog "Fijata" pokazali su kako se zajednički moramo boriti za radnička prava i dostojanstven život, ocenila je danas koalicija Zajedno.
Koalicija "Zajedno" o borbi radnika Fijata: Jedina institucija u Srbiji koja funkcioniše - Gazela
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)
"Kao i do sada, bili smo uz građane i radnike iz Kragujevca, na protestu u Kragujevcu, na blokadi u Beogradu, pružajući im podršku u njihovoj borbi. Režim SNS ih je nazivao neradnicima, prošli su medijsku golgotu kroz režimske tabloide, pokušali su da okrenu javnost protiv njih. Ali nisu uspeli. Borba za pravdu, dostojanstvo i solidarnost su pobedili", navedeno je u saopštenju te koalicije.
Podsećajući da su radnici prvo pokušali da se kroz institucije izbore za svoja prava da bi ih predstavnici vlasti čuli i našli rešenje, koalicija Zajedno ističe da ih je "režim šikanirao i ponižavao".
"Zato su se za svoja prava izborili kroz jedinu 'instituciju' koja danas funkcioniše - Gazelu. Dokazali su da je, i pored pritisaka, pretnji i ucena, jedino zajednička borba ta koja je delotvorna, i kada se vodi na jedini način koji ova korumpirana vlast razume - solidarno i na ulici", naglašeno je u saopštenju.
 
Koalicija Zajedno ističe da su radnike "Fijata" u njihovoj borbi podržali i ostali radnici u Srbiji.
 
"Konačno sazreva svest da samo zajedno možemo doći do svojih prava i pravde i, naravno, uslova za dostojanstven život za svakog radnika i čoveka. Sada su to bili radnici kragujevačkog 'Fijata', već sutra će biti neko drugi", naglasila je koalicija Zajedno. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.