FOTO: Ovo su rezultati testa iz matematike

Drugi dan završnog ispita osmaci su polagali test iz matematike i objavljena su rešenja.
FOTO: Ovo su rezultati testa iz matematike
Foto: Pixabay
Đaci kažu da su ih danas najviše namučili tekstualni zadaci, i to poslednja tri. Utisak malih maturanata je da test iz matematike bio teži od jučerašnjeg testa iz srpskog jezika.
Zbog čestih dojava o bombama u školama, mala matura je ove godine organizovana uz posebne mere bezbednosti. Smanjen je broj objekata u kojima se rade testovi sa 1.260 na 522, spajano je više škola na teritoriji jedne opštine.
Preliminarni rezultati završnog ispita biće dostupni na portalu Moja srednja škola 1. jula, dok će konačni biti objavljeni 5. jula. Upis u srednje škole je od 14. do 20. jula.
 
 
Mala matura održava se tri dana. Počela je juče testom iz srpskog jezika, nastavljena je danas testom iz matematike, dok je za sredu planiran kombinovani test sa zadacima iz istorije, geografije, fizike, hemije biologije.
  • Link

    28.06.2022 15:48
    Gde se mogu pogledati zadaci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija