Tužilaštvo: Muškarac koji je uleteo u kadar RTS je neuračunljiv

Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas Višem sudu u Beogradu predlog za izricanje mere bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja muškarca koji je uleteo u kadar RTS.
Tužilaštvo: Muškarac koji je uleteo u kadar RTS je neuračunljiv
Foto: 021.rs

Kako navode, V.J, je 13. juna ujutru, u stanju neuračunljivosti, na Terazijama stao ispred kamere RTS-a u uključenju reporterke uživo, pa izneo uvrede na račun Republike Srbije.

Prema nalazu i mišljenju sudskog veštaka - psihijatrije, V.J. je delo izvršio u neuračunljivom stanju, usled duševne bolesti, navodi se u saopštenju tog tužilaštva.
"Zbog toga tužilaštvo smatra da postoji ozbiljna opasnost da okrivljeni učini novo delo, slično ili teže krivično delo, zbog čega predlaže sudu da mu izrekne meru bezbednosti obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi, kako bi se postigla zadovoljavajuća remisija njegovog psihičkog stanja", navodi se u saopštenju.
 
V.J. je osumnjičen da je učinio protivpravno delo, u zakonu određeno kao krivično delo Povreda ugleda Srbije, i nalazi se u pritvoru. On je 13. juna u 6.07 sati na Terazijama, prilikom uključenja reporterke RTS-a u Jutarnji program "uleteo" u kadar i prosuo tečnost iz limenke energetskog pića, a onda se okrenuo da ode.
 
Potom se vratio u kadar, stao pored reporterke i pokazujući prvo dva prsta, a potom i srednji prst na obe ruke, uvredljivo, sa psovkama govorio o Srbiji, nazivajući je i "fašističkom" državom. V.J. je državljanin Srbije koji živi u Nemačkoj i nema prijavljeno prebivalište ili boravište u Srbiji.
  • Nandor

    28.06.2022 22:04
    Prevarili ste me
    Po naslovu sam pomislio da je rec o preCedniku!
  • Realista

    28.06.2022 21:08
    HahahahaHAHAHAa!!1
    "...krivično delo Povreda ugleda Srbije..." - kog ugleda? Gde?
  • Šone Odžaci

    28.06.2022 20:11
    No fas
    Nije fašistička..Jeste mafijaska.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.