Protest protiv izgradnje novog naselja Mirijevu, verbalni sukob s neistomišljenicima

Građane koji su danas protestovali protiv krčenja zelenog pojasa i izgradnje čitavog novog naselja na Mirijevu, na području Bajdina, verbalno su napali zagovornici izgradnje, javlja reporter FoNeta.
Protest protiv izgradnje novog naselja Mirijevu, verbalni sukob s neistomišljenicima
Foto: FoNet
Protivnici izgradnje odgovorili su na isti način, pa je policija koja obezbeđuje protest opomenula obe grupe građana.
Nakon toga je usledila je protestne šetnja ulicama Mirijeva.
Građani okupljeni oko neformalnog udruženja "Mirijevo, zeleno i zdravo" pokrenuli su peticiju protiv uzurpacije 66 hektara zelenog pojasa zbog izgradnje stambeno-poslovnih objekata, uz navode da je taj projekat rizičan, s obzirom na veliki broj aktivnih klizišta u tom delu Beograda.
  • Bojan

    29.06.2022 12:05
    Onaj ko negde već živi je uvek u pravu i može mu se da blokira ovakve stvari - milom, silom, kako god želi. Dokle god postoji ozbiljna volja, ne može im niko ništa.
  • Srele

    29.06.2022 09:35
    Živim u gradu
    Svakako sam protiv bilo kakve gradnje mimo nekog urbanističkog plana, i tuga mi je kada vidim koje nakaradne građevine niču... Isto tako sam za to da treba zakonom da se uvede da treba određena površina građevinskog zemljišta mora biti prekrivena parkovima...
    U ovom slučaju se ne mogu složiti sa Mirijevcima jer ljudi žive u gradu. Pre 15 godina pola Mirjeva nije ni postojalo... U pitanju je 64ha građevinskog zemljišta... pa ukoliko im smetaju zgrade, niko im ne brani da se presele u Vrčin, Grocku i ostala prigradska naselja.
  • ***

    29.06.2022 04:07
    malo novosadizacije beograda, nista strasno

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija