Vlada Kosova dala rok od dva meseca Srbima sa severa za zamenu tablica i ličnih dokumenata

Vlada Kosova uspostavila je reciprocitet za ulazak državljana Srbije na Kosovo.
Vlada Kosova dala rok od dva meseca Srbima sa severa za zamenu tablica i ličnih dokumenata
Foto: Pixabay
Kosovska vlada odlučila je danas da će osobama koje na administrativne prelaze dođu sa ličnim dokumentom koji su izdale srpske vlasti, dati obrazac koji privremeno zamenjuje korišćenje dokumenata izdatih u Srbiji.
Prema toj odluci, svakoj osobi se dostavlja obrazac deklaracije koji privremeno zamenjuje korišćenje dokumenta izdatog u Srbiji, prenosi Koha.
Takođe, doneta je odluka da se stanovnicima, uglavnom na severu zemlje koji imaju registarske tablice izdate u Srbiji, ali u ime gradova Kosova, omogući da se vrate na, kako kažu, registarske tablice RKS.
 
Kosovska vlada je održala elektronski sastanak na kome je usvojila odluku da se omogući registracija vozila sa RKS registarskim tablicama za sva vozila opremljena registarskim tablicama "PR", "KM", "PZ", "GL", "UR", "JP", "DA" ili "ÐA".
 
Kako je saopšteno iz Vlade, vlasnicima vozila sa ovim registarskim oznakama omogućen je povratak na Kosovo u periodu od 1. avgusta do 31. septembra ove godine, odnosno u toku dva meseca.
 
Petković: Ovim je Kurti zapretio ratom Srbima s KiM
 
Najnovijim jednostranim odlukama institucija u Prištini u vezi sa srpskim registarskim oznakama i ličnim kartama, Aljbin Kurti je najotvorenije zapretio ratom protiv Srba na Kosovu i Metohiji, saopštio je direktor Kancelarije za KiM Petar Petković povodom današnjih odluka kosovske vlade.
 
Odluka institucija u Prištini da zabrane srpske lične karte i nakon 30. septembra ukinu važenje registarskih oznaka sa imenima srpskih gradova "KM", "GL", "PR", "UR" i drugima, uz najavu da će nakon tog roka ta vozila biti oduzimana, predstavlja direktni udar na sve Srbe i južno i posebno severno od Ibra, navodi Petković u saopštenju.
  • Petar

    02.07.2022 10:50
    За Лиманца
    Лиманац
    29.06.2022 • 19:33
    "Пакујем се и идем на Косово да пружим подршку нашој браћи.", напише Лиманац, срчући НЕС на Штранду.
    Крећите и поведите што више патриЈота и догодинаша!

  • Vlada

    01.07.2022 12:37
    @Лиманац

    Jesi krenuo dole u Republiku Kosovo da potraži to tvoje misteriozno Kosovo i Metohiju?
  • Лиманац

    01.07.2022 10:19
    Косово и Метохија је Србија.
    Централна влада у Београду никада неће пристати на уцене самопроглашених нелегитимних представника Албанца у покрајинским институцијама.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.