Ministarstvo: U toku prijave za dobrovoljno služenje vojske u septembarskom roku

Ministarstvo odbrane Srbije pozvalo je mladiće i devojke, koji u ovoj godini navršavaju od 19 do 30 godina, da se prijave da dobrovoljno služe šestomesečni vojni rok sa oružjem.
Ministarstvo: U toku prijave za dobrovoljno služenje vojske u septembarskom roku
Foto: 021.rs

U toku je prijavljivanje za septembarski rok koje traje do 31. avgusta.

Kako je saopštilo ministarstvo, vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka primaće i mesečnu platu od oko 38.000 dinara.

Vojniku, za vreme trajanja dobrovoljnog služenja vojnog roka sa oružjem, obezbeđuje se naknada putnih troškova, zdravstveno osiguranje, smeštaj, ishrana, vojna odeća i obuća.
 
Posle odsluženog vojnog roka, mladićima i devojkama pruža se i mogućnost da odmah postanu profesionalni pripadnici Vojske Srbije. Svi oni koji izraze želju da postanu profesionalni vojnici, moći će to da učine po ubrzanoj proceduri i potpišu ugovore odmah po okončanju dobrovoljnog služenja.
 
Prijavu za dobrovoljno služenje vojnog roka i vojnostručno osposobljavanje za rezervne oficire moguće je podneti u svim filijalama Pošte Srbije, na portalu e-uprave kao i u centrima Ministarstva odbrane – nekadašnjim vojnim odsecimam navodi se u saopštenju.
  • Voja

    02.07.2022 17:52
    Voja
    Etoti sad,ucutale se patriote,srbende,itd! Jaki smo za tastaturom sve ostalo,mars!!!
  • w/e

    02.07.2022 16:52
    mozak
    Sudeci po pro-vladinim anketama sigurno ce biti na desetine hiljada dobrovoljaca. Ne znam cemu uopste rasprava o obaveznom vojnom roku kada sigurno ima i previse dobrovoljaca koji jedva cekaju da protrace 6 meseci zivota.
  • Dragan

    02.07.2022 15:55
    Ah
    Moj daleki rođak se prijavio dobrovoljno u Nemačku vojsku NATO.Niko više od nas ništa za Srbiju džabe raditi neće.Na nas više ne računajte.Imate ove prekodrinske kako ih Bujošević zvao (direktor RTSa).Mi nismo ni sa kim u ratu a iovako smo u šaci i opkoljeni NATO.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija