Sindikati RGZ pisali Brnabić: Šta se dešava, ne radi dve trećine zaposlenih a kažu - "sve u redu"

Sindikati Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) zatražili su u otvorenom pismu od premijerke Ane Brnabić da da konkretne odgovore o razlozima višenedeljne blokade te institucije.
Sindikati RGZ pisali Brnabić: Šta se dešava, ne radi dve trećine zaposlenih a kažu - "sve u redu"
Foto: 021.rs
Kako kažu sindikati RGZ, više od 20 dana javnost, a i zaposleni u RGZ i katastrima širom Srbije, ne mogu da shvate o čemu se radi.
"Nesuvisla i nerazumljiva saopštenja koja dolaze iz RGZ, osim što ih ne prezentuju najodgovorniji rukovodioci, izgleda imaju za cilj dezinformisanje dela javnosti. Danas kad ističe tri nedelje od blokade RGZ više od dve trećine zaposlenih ne radi svoj posao. Kako se onda može konstatovati da je sve u najboljem redu u RGZ", pitaju tri sindikata.
Oni su ukazali da u danu kada je objavljeno da je RGZ počeo da radi nijedan službenik nije mogao da se uloguje na svoju radnu stanicu i obavi bilo koji od poslova, a to stanje je i danas u najvećem broju katastara.
 
"Nakon toga dolaze informacije da su sve baze RGZ koje se tiču ličnih podataka građana bezbedne. Koje su to baze i šta sadrže? Kojeg su obima i kvaliteta bili zaštitni programi, kao i kvalitet softvera koji su pušteni u rad u RGZ? Je li neko kompetentan to proveravao i kontrolisao? Koji je kvalitet opreme koja je kupljena i puštena u rad u zavodu u vreme dok ste vi na čelu Vlade", pitaju Jedinstveni sindikat, ASNS i sindikat Nezavisnost.
 
Oni traže i odgovor ko je kriv za uočene i evidentne propuste, kao i za nepostupanje po podnetim prijavama za javašluk u RGZ poslednjih nekoliko godina.
 
"Poslednja nelogičnost je najava uspostavljanja rada u punom kapacitetu, a istovremeno je upućen nalog zaposlenima da ne smeju da komuniciraju ni sa jednom strankom, kao ni sa trećim licima o stanju u katastru i RGZ. Očito je da se od zaposlenih očekuje da nešto prikriju, ali nije konkretno rečeno šta. Konkretno je predočeno da svako kršenje ovog naloga predstavlja povredu disipline i radnih obaveza službenika u RGZ", navode sindikati. 
  • Trt

    04.07.2022 12:46
    @Dejan

    Sigurno postoje neki lekovi za te tvoje halucinacije o Titu u svakom problemu izazvanom od strane hrpe nesposobnjakovića kojoj je jedina veza sa socijalističkim režimom to što su neki od njih u njemu odrasli.
  • Parazitska vlast

    04.07.2022 12:34
    Parazitska drzava
    Katastar je leglo parazita, a Vucic i SNS su odgovorni za parazitski sistem
  • Hmm...

    04.07.2022 12:21
    Problem u fijoci
    Frka u Katastru, drže predmete u fioci da bi te naterali da nađeš vezu i poguraš
    I sad im stao posao, treba da vas je sramota
    Niste u stanju da po presudi uradite promenu uknjižbe po 2-3 godine
    Dobijem od vas rešenje za kućni broj, koji nije unet u list nepokretnosti, pa da li i za to treba da čekam 2-3 godine
    Zovem Beograd Katastar, gospođi tamo nije jasno, kaže odete na šalter sa tim rešenjem i kuçni broj se unese na licu mesta za 1 minut
    Ali kako bi se onda uzimale pare ispod žita
    Odnosi se na Katastar u Novom Sadu
    Treba sve da vas je sramota, najgora ustanova u gradu
    Tri puta sam zakazivao kod načelnika i gle čuda, svaki put novi načelnik

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija