Šapić o potopu u Beogradu: Najmanje važno ko je kriv, na Boga ne možemo da utičemo

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić poručio je da je u prestonici palo više kiše nego 2014. godine, rekavši da na Boga ne možemo da utičemo.

Na konferenciji za medije, povodom nevremena koje je pogodilo glavni grad, Šapić je poručio da "ova količina vode nije bila ni 2014. godine.

"Procenjeno je da je u centralnim gradskim opštinama palo negde između 40 i 50 litara kiše po kvadratnom metru, u rubnim je išlo preko 50. Sve preko 20 litara se tretira kao nepogoda. Prosek za jul do sada je bio 30 litara mesečno, a samo juče prosečno je bilo 50 litara po kvadratnom metru. Na Novom Beogradu je palo 86 litara", rekao je Šapić.

On je rekao da je grad dobio nove "neuralgične tačke" za koje do sada nisu znali.
 
"Mi smo juče dobili od RHMZ obaveštenje u 21.24 časova. Mi još uvek nismo ovladali veštinom čitanja budućnosti, a naročito ne čitanja vremenskih nepogoda. Tada smo već svi bili na terenu. Da li je njih iznenadilo, verovatno jeste. Ako su vremenske nepogode takve da nisu mogli da nam ukažu na to barem sat vremena ranije, veoma je teško u toj situaciji raditi. Ukupna količina padavina koja nam je prognozirana je bila od 15 do 30 litara, to je bilo u 21.24. časova. Ovde je sada najmanje važno ko je kriv, na Boga ne možemo da utičemo. Ali, važno je da se sinhronizujemo i smanjimo ovo što je bilo ranije", objasnio je prvi čovek Beograda.
Gradonačelnik je podvukao da je činjenica da se mora znati kakva je realnost, ali i da se nađe razumevanje kod nove gradnje.
 
"Kada se rade rekonstrukcije ulica morate da znate da se one duže rade i zbog tih stvari. Bolje i kasniti tri meseca nego da nam se ovo dešava. Klima se menja, vrućine u Evropi su nezapamćene. Sva naša javna komunalna preduzeća bila su juče na terenu", naglasio je Šapić.
  • đura

    06.07.2022 17:47
    gde čučković tu je i potop...
  • pozovite

    06.07.2022 16:29
    mu trenera
    decko je u potpunom fijuku
  • A

    06.07.2022 15:36
    A
    A sada nam je i Bog kriv! E stvarno smo otisli u tri pi..e materine bez povratne karte! Bezite omladino bez obzira na skolu iz ove Ludnice ako nista drugo sacuvacete mentalno zdravlje!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.