VIDEO Pripadnici Rosu upali jutros u Štrpce: Pretresaju sve redom i skidaju kamere sa bandera

Na više lokacija u Štrpcu policija od ranog jutra po nalogu suda i tužilaštva u Uroševcu sprovodi raciju, potvrdio je tužilac tužilaštva u Uroševcu Rasim Maljoku.
Maljoku je rekao da se akcija ROSU u Štrpcu od jutros odvija po nalogu tog tužilaštva i suda u Uroševcu.
Maljoku je za portal "Kaldžo" objasnio da je u toku racija na četiri lokacije sa kojih se uklanjaju sigurnosne kamere.
Naveo je da akcija nije direktno povezana sa istragom bespravne gradnje na Brezovici, ali da se odnosi na neke od uhapšenih u tom slučaju, prenosi "Kosovo onlajn".
 
Maljoku tvrdi da je jedan od uhapšenih, bivši gradonačelnik opštine Bratislav Nikolić, "koordinator nelegalnih struktura", a da su te strukture "upravljale sigurnosnim kamerama koje su pratile kretanje građana i institucije Kosova i te informacije prosledile bezbednosnim strukturama u Srbiji.
 
Kako je preneo "Kaldžo", oduzeto je više desetina dosijea koji su se nalazili u kancelarijama nekadašnjih "paralelnih organa Srbije" u ovoj opštini.
 
Kancelarija za KiM saopštila je ranije da je više od 30 pripadnika ROSU upalo rano jutros u Štrpce pod punom opremom.
 
U saopštenju je precizirano da su specijalci ROSU raspoređeni na više lokacija, da su blokirali čitavu opštinu, upali u osnovnu školu "Šarski odred" na Brezovici, u objekat pošte u selu Drajkovce, kao i da su upali i pretresali zgradu Privremenog organa odakle iznose svu dokumentaciju i kompjutere, upali u zgradu TV Herc, jedine televizije na srpskom jeziku u Štrpcu i da su sa bandera skidali nadzorne kamere "koje ne rade više godina".
 
U saopštenju se ističe da nema sumnje da je u pitanju novi atak i pritisak na Srbe da napuste svoj kućni prag, jer ne postoji nijedan opravdani razlog za novu akciju ROSU u ovoj srpskoj sredini.
  • Деда Станко

    07.07.2022 18:50
    АааааУ
    Једно јутро ће доћи и почети убијати, а ми ћемо викати из фотеља КОСОВО ЈЕ СРБИЈА, а Вучић ће се жалити овима што им дају наређења и одобрења.
  • Milos

    07.07.2022 15:42
    @Лиманац
    Ako je Kosovo,Srbija sto neodes u Pristinu,Pec,Prizren...nego,smrdis tu nad tastaturom! Mrsss
  • Лиманац

    07.07.2022 14:33
    Косово и Метохија је Србија.
    Српски народ на Косову и Метохији неће више да трпи иживљавање привремених приштинских институција и њихових „Росу” фаланги!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.