Inspekcija: Novi pokušaj rušenja nelegalnog objekta kraj OK radija krajem jula ili početkom avgusta

Rukovodilac Odeljenja za inspekcijske poslove Gradske uprave Vranja Boban Antanasijević rekao je da će rušenje nelegalnog objekta kraj OK radija ponovo zakazati krajem jula ili početkom avgusta.
Inspekcija: Novi pokušaj rušenja nelegalnog objekta kraj OK radija krajem jula ili početkom avgusta
Foto: Pixabay (ilustracija)

On je za Udruženje novinara Srbije (UNS) naveo da će ugovor sa novim izvođačem rušenja biti zaključen u kratkom roku.

Sve će, dodaje Antanasijević, "zavisiti od sprovođenja procedure u postupku izvršenja, propisanih odredbama Zakona o inspekcijskom nadzoru i Zakona o opštem upravnom postupku", ali će "svakako nastojati da sve to reše što pre".
"Nakon prijema akta koji je Odeljenju za inspekcijske poslove dostavila firma Polet iz Vranja, sa informacijom da iz tehničkih razloga ne može da pristupi rušenju nelegalno izgrađenog objekta, zakazanom za 29. jun, odmah je doneta odluka o raskidu ugovora sa tim izvođačem. Otkazni rok za raskid ovog ugovora je deset dana. Nakon isteka ovog roka, Gradska uprava sprovešće postupak nabavke za uslugu rušenja bespravno izgrađenih građevinskih objekata", rekao je Antanasijević.
 
Podsećamo, vlasnica OK radija Olivera Vladković odbila je da potpiše saglasnost za izgradnju nelegalnog objekta uz zgradu u kojoj su OK radio i kafić "No koment" i prijavila ovu bespravnu izgradnju inspekciji. Nakon toga je dobijala pretnje, prostorije radija su bile isprskane farbom, a prozori zazidani. Zbog pretnji je vlasniku nelegalnog objekta i lanca kladionica Dejanu Nikoliću Kantaru određen jednomesečni pritvor.
 
Rušenje ovog objekta bilo je zakazano za 29. jun, ali nije obavljeno, jer je dan ranije firma "Polet", zadužena za realizaciju rešenja građevinske inspekcije, poslala pisano obrazložnje sa informacijom da tog dana "zbog tehničkih razloga neće biti u mogućnosti da ruše objekat".

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.