Direktor katastra zabranio zaposlenima da razgovaraju s građanima

Zaposleni u Republičkom geodetskom zavodu (RGZ) dobili su dopis od direktora u kojem piše da zaposleni ne smeju usmeno da komuniciraju sa strankama bez odobrenja rukovodioca katastra.
Direktor katastra zabranio zaposlenima da razgovaraju s građanima
Foto: 021.rs
Navodi se i da je potrebno da građani moraju da imaju zakazan termin da bi došli na šalter u katastar. 
 
To je za Novu ekonomiju potvrdio Nebojša Pejčinović iz Sindikata Nezavisnost RGZ, nakon što se dokument pojavio na društvenim mrežama. 

"Taj dopis poslao je direktor nižim rukovodiocima sa obavezom da proslede svim zaposlenima, taj 'dokument' nema formu akta jer nije baziran ni na jednom validnom propisu kojim se definiše rad državne uprave i državnih službenika. Namera je da se onemogući bilo kakva komunikacija zaposlenih službenika i stranaka, kao i da se o stanju u RGZ-u ne iznose informacije", kaže Pejčinović.

"Dakle, dopis nije samo namenjen radnicima na privremenim i povremenim poslovima već svima uključujući i državne službenike, a navodna namera o zaštiti podataka i sprečavanju koruptivnih radnji za sindikat je neprihvatljiva i ukazuje da je zapravo namera da se prikriju krupni strukturni i organizacioni problemi", smatra Pejčinović. 
 
Prema njegovim rečima, rad službi katastara podiže se postepeno, u funkciji je 108 od 164 katastra, u nekima je rad otežan, ali se primaju zahtevi. 
 
On kaže da je inicijativa da se elektronski zakazuju termini u katastru deo spinovanja jer je u praksi veoma teško zakazati dolazak.
 
"Kompetentni službenici će morati da ustupe mesta navodno informatički obrazovanim mlađim kadrovima. Sa mnogo većim brojem zaposlenih RGZ poslednjih godina uz sve digitalne servise ne može da postigne efikasnost koju je imao u periodu kada je funkcionisao sa manjim brojem službenika. Broj nerešenih predmeta koji je 2016. bio na nivou 150.000 u 2020. je dostigao 750.000 a danas iznosi oko 500.000 jer se ne može doći do podatka broja drugostepenih žalbi koje umnogome koče rad katastra", kaže Pejčinović.
  • Maki

    09.07.2022 15:19
    Katastar
    Propast naša,ništa na svetu ne postoji komplikovanije od našeg katastra,jedan isti slučaj se tumači na tri ili čeetiri
    načina i na kraju prođu dve tri godine.
  • Znači

    09.07.2022 09:16
    "90-te i vlast S.Miloševica su bile samo lakmus papir za sadašnju vlast. Tada: "udarilu smo u dno" , 2003-ce ubistvo Djindjica :" udarili smo u duplo dno" , danas :"više ni ne primecuju da su upali u bezdan".
  • 021

    09.07.2022 08:28
    Istina je negde tamo........ Sta li odradjuju, doradjuju, prepravljaju, menjaju, ispravljaju, uknjizavaju , brisu pa pisu i svasta nesto.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.