Prevoz energenata postaje prirotet na prugama u Srbiji

Prevoz enregenata i druge "robe od vitalnog značaja" koje obavlja preduzeće "Srbija Kargo" imaće u narednih šest meseci prioritet prevoza u železničkom saobraćaju na prugama u Srbiji.
Prevoz energenata postaje prirotet na prugama u Srbiji
Foto: 021.rs
Kako prenosi Nova ekonomija, Vlada Srbije donela je Uredbu kojom se uređuje privremena mera utvrđivanja prioriteta prevoza u železničkom saobraćaju, koji se obavlja na mreži pruga Srbije.
Cilj uredbe je da spreči poremećaj na tržištu snabdevanja robom od vitalnog značaja za obavljanje delatnosti privrednih subjekata u Srbiji.
Prioritet prevoza se odnosi na prevoz uglja, mazuta, nafte i naftnih derivata, prevoz ruda gvožđa, koksa i bakra, gotovih proizvoda od gvožđa i čelika, kontejnerski prevoz robe široke potrošnje, prevoz kiselina. 
  • Rotkvarija

    09.07.2022 17:54
    Teretni vozovi
    Još uvek ne idu prugom Bgd-NS. Idu okolo preko Pančeva i Titela dizel vučom. Valjda je kraće i jeftinije.
  • Flok.kevkev.rs

    09.07.2022 17:46
    Nemojte ljudi ko Boga vas molim. Ispreturaćete sve vozove sa naftnim cisternama, napravićete ekološku štetu - ova država je već katastrofa, pa nju nećete. Seti te se samo koliko vam je kompozicija i vagona iskočilo iz šina, zadnjih pet godina ( pogotovu pruge Niš - Knjaževac - Bela Palanka - Majdanpek - Bor-Zaječar.
  • GremliNS

    09.07.2022 13:02
    Trgovina
    Pruge se ionako renoviraju zbog teretnog, a ne putničkog saobraćaja. Kinezima je trgovina jedina bitna, a naše državno rukovodstvo baš briga za potrebe naroda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.