Selaković: I sekretarice u ambasadama pokušavaju da vrše pritisak i da se mešaju u našu poziciju

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je da se "Srbija nalazi pod neverovatno velikim pritiscima, da je situacija neverovatno teška, ali da naša politika ostaje jasna i principijelna".

"Pritisci idu dotle da ne samo da važni zvaničnici svetskih sila i diplomatski predstavnici nego i sekretarice u ambasadama pokušavaju da vrše pritisak i da se mešaju u našu poziciju", rekao je Selaković gostujući na RTS-u. 

"Naša pozicija je jasna i principijelna, jer mi smo na stanovištu poštovanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta Ukrajine kao međunarodno priznate države, članice Ujedinjenih nacija, a sa druge strane smo osudili oružani pristup traženju rešenja", naveo je Selaković.
Istakao je da će Srbija zadržati svoj evropski put i reformski kurs, čuvati svoja prijateljstva i svoje nacionalne i državne interese.
 
"Naše je da nastavimo da reformišemo svoje društvo, ali neka niko ne gaji sumnju da li ćemo braniti svoje interese naročito kada je reč o Kosovu i Metohiji", izjavio je Selaković.
  • Stohadin

    10.07.2022 16:43
    Pritisak
    Od sledećeg meseca i tehničko osoblje evropskih ambasada će da vrše intenzivne pritiske na političare koji su ba vlasti.....
  • ///

    10.07.2022 16:32
    Videli od vas po drzavnim firmama i ministarstvima, samo lakiraju nokte, uzimaju kredite, farbaju kosu, telefon je uvek zauzet, idu na prijeme i piju šampanjac. Za 8.mart dobijaju poklone koje pozele.
    Sve se takmiče da budu to, a kada napune 27-28, budu smenjene, ne zna se zasto.
    Posle kukaju kako im je učinjena nepravda.
  • Vesna

    10.07.2022 15:03
    Samo pitam
    Je li i one automatske, telefonske?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija