Danas konačna lista želja za upis u srednje škole

Konačna lista želja za upis u gimnazije i srednje stručne škole biće objavljena danas, 11. jula.
Danas konačna lista želja za upis u srednje škole
Foto: 021.rs
U sredu, 13. jula deca i roditelji će na portalu Moja srednja škola ili u samim školama imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima.
Uoči objavljivanja liste raspoređenih učenika po željenim školama, najveća strepnja vlada kod đaka koji se bore za upis u viđenije stručne škole i gimnazije za koje je potreban veliki broj bodova - za neke i do 97 od ukupno 100. Doduše, ove godine prag za upis biće nešto niži, jer su rezultati male mature slabiji nego prošle godine, pišu Novosti.
Tako su ove godine na testu iz srpskog, odnosno maternjeg jezika đaci osvojili u proseku 12,52 poena od mogućih 20. Iz matematike je prosek 12,31, a na kombinovanom testu 14,12 poena.
 
Prošle godine prosečan broj poena na testu iz srpskog jezika bio je 13,31, iz matematike 12,31, a na kombinovanom testu 14,69.
 
Takođe, u sredu će biti objavljena preostala slobodna mesta za upis u drugom krugu, a popunjavanje i predaja liste želja za drugi upisni krug onlajn ili neposredno u školi je 14. jula. Od 14. do 20. jula je upis učenika u srednje škole posle prvog i drugog upisnog kruga.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.