Ilić: Manjak dobrog ukusa da se na godišnjicu zločina u Srebrenici na dočeku Đokovića kliče Srbiji

Dok su u susednim zemljama obeležavali 27. godišnjicu zločina u Srebrenici, kod nas je taj dan u udarnom terminu na javnom servisu obeležen prenosom dočeka Novaka Đokovića gde se klicalo Srbiji.
Ilić: Manjak dobrog ukusa da se na godišnjicu zločina u Srebrenici na dočeku Đokovića kliče Srbiji
Foto: FoNet/AP
Tako za N1 ocenjuje kolumnista portala Peščanik Dejan Ilić.
"Mislim da je Novak Đoković najveći Srbin u 21. veku i zaslužuje svako poštovanje, ali mogao je taj doček da bude i 12. jula i 14. jula (ako je nekom 13. baksuzan dan pa da ga preskočimo), ali da vi, u direktnom prenosu na javnom servisu na 11. jul kličete Srbiji, deluje kao manjak dobrog ukusa", rekao je Ilić.
On je ocenio i da je Đoković "kao mlad čovek uvučen u tu priču i zloupotrebljen", mada je sam to i dozvolio. 
 
"Nije dobro da se tako radi, šaljemo loše poruke i ka unutra i ka spolja, tužno je to. Ne vidim šta je problem da se kaže - žao nam je što se to dogodilo u Srebrenici", naveo je Ilić.
 
Ocenjuje i da bi prikazivanje film "Kvo vadis, Aida" bio dobar gest u cilju prihvatanja istine o Srebrenici u našem društvu, ali da ono ne bi ništa promenilo, i da bi ga neko gledao kao golu propagandu, a neko bi isključio TV posle 15 minuta.
 
"Ne možete jednim filmom da promenite da se prihvati istina o Srebrenici, ne radi se to jednim filmom, ali bi bilo znak dobre namere da se nešto uradi u vezi s tim", rekao je Ilić i istakao da je u cilju prihvatanja istine o Srebrenici potrebno sistemsko rešenje.
 
Ilić je preneo da ima saznanja da je lekcija o Srebrenici uvedena u škole i da bi od ove godine trebalo da se uči.
 
"Saznao sam to slučajno, ali ne može škola da reši sve, ako vam se čitavo društvo pokazuje drugačije", rekao je Ilić i upitao čemu će dete da veruje kada tu lekciju uči u školi, a onda izađe i na zidu vidi sliku Ratka Mladića.
 
"Zid je to mesto gde će deca da kažu 'aha to je istina' a u školi nas lažu kao što nas lažu za druge stvari", kazao je Ilić. 
  • Dejan

    12.07.2022 20:09
    Strucnjaci
    Ovi strucnjaci ovdje sto se frljaju s rijeci genocid,da li znaju ta rijec sta znaci.Sumljam.
  • Andrija Šrek

    12.07.2022 16:32
    ...
    Ovo sinoć je stvarno bila, blago rečeno svinjarija koja se sasvim uklapa u mentalni sklop ovdašnjeg naroda.
    Niti je Novak po prvi put osvojio Vimbldon, niti je to moralo da se organizuje. To je, zapravo organizovano NAMERNO i NAMERNO prenošeno na RTS 1, da se pokaže Bosancima da ovde vlada ološ koji je tada činio i podržavao zločine i genocid.
  • Simo

    12.07.2022 15:12
    U kojim susednim zemljama ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija