Krompir za godinu dana skuplji 200 odsto

Krompir u Srbiji je u maju ove godine bio skuplji 208,3 odsto nego pre godinu dana, objavio je danas Republički zavod za statistiku.
Krompir za godinu dana skuplji 200 odsto
Foto: Pixabay
Cene proizvoda poljoprivrede i ribarstva u maju su u odnosu na isti mesec 2021. godine povećane 30,4 odsto.
Posmatrano po glavnim grupama proizvoda, najveći uticaj na rast cena zabeležen je u grupama: žita (38,1 odsto) i stoka i živina (35,8 odsto), objavio je RZS.
Cena pšenice veća je za 65,1 odsto, kukuruza 31,3 odsto, dok su mleko i jaja poskupli su nešto više od 28 odsto.
 
Poljoprivrednici veliko poskupljenje krompira obrazlažu prošlogodišnjom sušom i velikim uvozom, najviše iz Francuske.
  • /

    12.07.2022 18:52
    /
    pre godinu dana sam spomenuo cenu krompira.

    vrlo dobro se secam clanka u kojem je stajalo da je cena krompira skocila zato sto je malo starog krompira posto stize samo mlad krompir.

    litijum i krompir su odraz srpskog karaktera o kojem je pisao arcibald rajs
  • Pićuka

    12.07.2022 17:21
    @Vlada
    E neka si im rekao. Hrana je osnov života i uvek će biti potrebna. To što su dali Kinezima za fabriku guma bolje da su uložili u poljoprivredu. Treba ulagati u proizvođača i regulisati tržište. Cela srpska ekonomija je zasnovana na trange-frange. Imamo najskuplju tehniku u Evropi. Proizvođači treba da odrede cenu i nema prodaje. Svakako će baciti proizvod ako je cena neodgocvarajuća. Hrana je najveći resurs. Mi to možemo da imamo neograničeno. 7 milijardi ljudi imaju potrabu za hranom. Za litijumskim baterijama za kola samo 30% posto populacije.
  • Bb

    12.07.2022 15:42
    Bb
    Ove cene za krompir su cista pljacka nakupaca! Iskljucivo krompir kao i sve kupujem u vecim marketima vec godinama! Cena kg krompira sa danasnjim danom je 65 dinara! Pijaca 120 do 200 dinara za krompir!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.