Čačanin oslobođen za krađu kilograma pršute

Čačanin P. M. oslobođen je krivičnog postupka, u kome se teretio da je u decembru 2019. u prodavnici "Maksi" u ovom gradu ukrao deset vakumiranih pršuta od po 100 grama.
Čačanin oslobođen za krađu kilograma pršute
Foto: Pixabay
Vrednost ukradenog je tada bila blizu 2.500 dinara.
Osnovni sud je u prvom postupku kaznio ovog Čačanina sa 100.000 dinara, stavljajući mu na teret da je počinio krivično delo krađe. 
Nakon žalbe branioca na presudu, Viši sud je doneo odluku koja je označila obrt u ovom postupku.
 
Naime, posle ukidanja presude Osnovnog suda, predmet je vraćen na ponovno suđenje. Advokat optuženog je izneo dokaz Agencije za privredne registre, kojim je utvrdđeno da je vlasnik "Maksija" kompanija "Delez Srbija" sa sedištem u Luksemburgu, i u privatnom vlasništvu u iznosu od 100 odsto, što znači da je "Maksi" u sastavu privatne firme.
 
Tako je osnovni tužilac odustao od optužbe, jer je smatrao da je reč o privatnoj imovini, pa je pravno da se postupak vodi po privatnoj tužbi. 
 
Kako oštećena firma nije u roku od osam dana pokrenula postupak protiv P. M, on je oslobođen krivičnog postupka.
  • E

    13.07.2022 05:11
    E
    E mnogi kradu a tek ce vecina da krade kako bise prehranila! Ovo su gadna vremena a jos gadnija dolaze!!! Pustaj coveka na miru!!!!
  • Pićuka

    12.07.2022 17:34
    Vidim ovde komentare koji su se ostrvili na krivično delo od 2.000 dinara. Svako krivićno delo je krivični, ok. Kako onda veliki broj firmi duguje milone dinara i to sada ne može da se naplati. Kako neko krade milione i ti prolazi. U Srbiji svi kradu, neko ne plaća neke račune, neko je zaposlen ali uopšte ne dolazi na posao, neko radi na crno, neko dolazi na posao ali ništa ne radi jer to ne zna da radi...... Kada zakon bude isti prema svima onda možete da komentarišete ovako.
  • Tiberius

    12.07.2022 17:07
    Hvala drzavi za buduci podsticaj kradje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.