Tomanović: Tužilaštvo da počne da se suprotstavlja onima sa viškom moći, kao što to radi Milenković

Advokat Zdenko Tomanović ocenio je da bi tužilaštvo trebalo da počne da se suprotstavlja "onima koji imaju višak moći u Srbiji".
To bi, kako je naveo, trebalo da urade kao što je to uradio njegov klijent, načelnik odeljenja za borbu protiv droge beogradske policije Slobodan Milenković sa svojim kolegama u slučaju "Jovanjica".

Tomanović je televiziji N1 rekao da je Milenković, na današnjem razgovoru u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva (VJT) u Beogradu, prezentovao svoj stav koji otprilike glasi - "garantujte život mojoj porodici i 'ajmo zajedno da se bavimo kriminalom najviših državnih funkcionera ove zemlje".

"Milenković je dobar primer kako treba graditi institucije, on je inat državnim pritiscima, simbol inata korumpiranim državnim funkcionerima", ocenio je advokat.
 
Inspektor Slobodan Milenković, koji je uhapsio vlasnika imanja "Jovanjica" Predraga Koluviju, optuženog za uzgoj marihuane na tom imanju, bio je pozvan pred tužilaštvo da se u svojstvu građanina izjasni o medijskim i navodima bivše državne sekretarke u Ministarstvu unutrašnjih poslova Dijane Hrkalović.
 
VJT je ranije saopštilo da je Milenković odbio da odgovori na njihova pitanja o "Skaj" telefonu i kodnom imenu "Bokan", dok advokat Tomanović navodi da je njegov klijent odgovorio na sve što je mogao, odnosno da razgovor o njegovom operativnom radu nije dozvoljen bez prethodne saglasnosti nadređenih u policiji.
  • Ja

    13.07.2022 09:52
    Ovaj hrabri posteni covek se mora zastititi..u ovoj drzavi kako, ne znam. Mediji “ne ispustajte iz ruku” ovaj slucaj, ne dozvolite tabloidima da ga satanizuju, vidite Hrkalovickinu izjavu na racun ovog coveka, to je pocetak, sad ce pink “izaci” sa nekim “saopstenjem”, setite se O. Ivanovica..pa sled stvari znate!
  • Spasoje

    13.07.2022 08:40
    Srbija 22
    Koga briga za policajca, koji je hteo da radi svoj posao? Trenutno je aktuelna vesela udovica u kupaće gaće(Oliverova) i još veselija raspuštenica(Jovana Jeremić)!!!
  • 49

    13.07.2022 08:33
    Samo on fali
    Gde je Limanac da otpeva neku slavopojku sekti i najboljem studentu. Odavno se nisam nasmejao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija