Učenici pomogli ženi kojoj je pozlilo na ulici - Ministarstvo prosvete ih nagradilo

Ministarstvo prosvete nagradilo je učenike osmog razreda osnovne škole "Ratko Mitrović" iz Čačka sedmodnevnim boravkom u Naučno-obrazovnom kulturnom centru "Vuk Karadžić" u Tršiću.
Učenici pomogli ženi kojoj je pozlilo na ulici - Ministarstvo prosvete ih nagradilo
Foto: Pixabay
Ovi učenici su nagrađeni jer su pritekli u pomoć starijoj sugrađanki kojoj je pozlilo na ulici, saopšteno je danas.
"Pružajući pomoć nekome kome je potrebna pokazali ste hrabrost, pribranost, preduzimljivost i plemenitost.  Život vaše sugrađanke bio je ugrožen, a vi ste uradili sve što je u vašoj moći da joj pomognete. Pokazali ste da mi odrasli možemo i moramo da učimo od vas mladih", rekao je ministar Branko Ružić.
Ružić je pohvalio učenike koji su pritekli u pomoć - Tamaru Pavlović, Tamaru Jelić, Dušana Borisavljević i Vanju Šiljaković.
 
On je, kako se navodi u saopštenju Ministarstva, istakao da njihov podvig "nije samo čin empatije, već i lekcija iz humanosti i čovečnosti". 
  • Filip

    13.07.2022 14:58
    Jeste za svaku pohvalu. Dovoljno bi bilo da su to ih pohvalili roditelji i razredni starešina, možda i direktor škole. Ministar - to je suviše. Nisam "nakratko nasadjeni" opozicionar ali i u pohvalama treba držati meru - to je deo vaspitanja.
  • Elena

    13.07.2022 14:58
    Bravo
    Bravo za divnu i humanu decu!
  • Elena

    13.07.2022 14:01
    Bravo za tako humanu i divnu decu!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Podmlađivanje vojnog vrha Srbije

Novim postavljenjima i unapređenjima Vojska Srbije (VS) podmladila je komandni kadar i generalski kor, prenosi danas portal Balkanska bezbednosna mreža.