Narodna banka Srbije upozorila na prevaru na Fejsbuku

Narodna banka Srbije saopštila je da je identifikovala lažne stranice na Fejsbuku iza kojih ona ne stoji.
Narodna banka Srbije upozorila na prevaru na Fejsbuku
Foto: Pixabay
Kako je saopštila NBS, u pitanju su primeri stranica na kojima se koristi njeno ime i logo i od korisnika Dinacard kartica, u sklopu navodnih promotivnih akcija, zahteva da ostave podatke s platne kartice.
Imajući u vidu da su u pitanju lažne stranice, preko kojih se prikupljaju i zloupotrebljavaju lični podaci korisnika i podaci o platnoj kartici, NBS je prethodno odmah reagovala, između ostalog i preko svoje stranice na toj društvenoj mreži, upozorila korisnike da je reč o lažnoj stanici i da ne dostavljaju svoje lične podatke.
U slučaju da su korisnici uneli podatke sa svoje platne kartice, potrebno je da u što kraćem roku o tome obaveste banku izdavaoca platne kartice, savetuje NBS, koja je preduzela mere i prijavila lažnu stranicu nadležnim organima radi sprečavanja prevare i otkrivanja počinilaca tog krivičnog dela. 
  • Lole

    13.07.2022 14:41
    Dinacard Brnabićkinog brata su mi uvalili na silu. Ne koristim je i ne znam gde je.
  • Wert Tzurzu

    13.07.2022 13:27
    oni sto varaju upozoravaju na prevaru?
  • test

    13.07.2022 12:33
    A facebook stranica mu dođe kao test inteligencije sa vrlo niskim pragom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija