Pokrenuli peticiju da se na sto godina zabrane Dveri

Gej lezbejski info centar pokrenuo je peticiju za podršku inicijativi da se zabrani rad Srpskog pokreta Dveri na sto godina.
Pokrenuli peticiju da se na sto godina zabrane Dveri
Foto: 021.rs
Kako navode u saopštenju, zabrana se inicira zbog klerofašističke, šovinističke i homofobične politike koju ovaj pokret vodi od samog osnivanja, a koja je kulminirala ovih dana.
"Smatramo da mržnja ne sme da bude program političkih činilaca u Srbiji, jer mržnja prema LGBT zajednici koju Dveri konstantno promovišu i nameću doprinosi povećanju nasilja i govoru mržnje koji je, kako vidimo eskalirao i na zidovima Beograda, a sve povodom predstojećeg EuroPride-a u septembru", kaže Gej lezbejski info centar.
Dodaju da Dveri zaboravljaju da LGBT osobe nisu tikve bez korena i da su deo nekih porodica i da politika mržnje koju ovaj pokret vodi ne čini štetu samo LGBT osobama već i našim porodicama i prijateljima, ali porodične vrednosti kako ih Dveri vide izgleda ne podrazumevaju njihove porodice, roditelje, braću, sestre, bližu i dalju rodbinu koje podjednako boli mržnja i homofobija.
 
"Zato Gej lezbejski info centar pokreće ovu peticiju kako bismo pokazali da je politika mržnje koju vodi Srpski pokret Dveri u stvari manjinska i da su Dveri u stvari ta manjina koja vrši nasilje nad većinom koja ne prihvata mržnju, nasilje i homofobiju u ovom društvu", zaključuje centar i poziva građane da potpišu peticiju OVDE.
  • objektivno

    15.07.2022 01:24
    Poznajem dosta osoba koje vole isti pol i apsolutno ni jedna nije za te parade. Ko god želi može da bude u krevetu sa kim god hoće, niko mu ne brani, a što se tiče braka i usvajanja dece, čak i da je kako se tvrdi od ukupnog broja stanovnika 10% LGBTQ odraslih osoba tj. nekih cca 500.000, nema ni 50 njih koji žele brak i usvajanje dece, već samo što više seksa sa što više partnera. Dakle, ovo je politićka agenda koja nema ni 0.01% podrške u među populacijom u čije ime istupa bez ikakvog legitimiteta, isto kao i Dveri.
  • Bole

    14.07.2022 19:59
    Zamena teza . Previše agresivno nedemokratski.
    Ugledajte se npr.na SAD gde ima svakakvih političkih I nvo organizacija I sve imaju demokratsko pravo na postojanje.
  • Bastion

    14.07.2022 18:04
    Vas bagru treba zabraniti za navek.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.