Pastor i Vučić se dogovorili: SVM deo nove Vlade, ali bez ministara

Lider SVM Ištvan Pastor izjavio je da je na konsultacijama sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem dogovoreno da ta partija bude deo vladajuće većine u Skupštini, kao i da bude u Vladi.
Pastor i Vučić se dogovorili: SVM deo nove Vlade, ali bez ministara
Foto: 021.rs
Pastor je novinarima posle sastanka rekao da SVM neće tražiti da ima ministre, već će se zadovoljiti mestima državnih sekretara, kao što je to bilo i u sadašnjoj Vladi Srbije.
"Naše učešće je sigurno, to je bila ponuda predsednika, a istovremeno i naša želja", objasnio je on i dodao da je o budućoj Vladi razgovarano "površno, veoma kratko".
Na pitanje novinara da li će funkcionerka te stranke Elvira Kovač biti predsednica Skupštine, kako se to navodilo u medijima, Pastor je rekao da je dogovor da SVM rad u Skupštini nastavi kao i do sada.
 
"Ona neće biti predsednik Skupštine, ali se nadamo da će biti jedan od potpredsednika", kazao je on.
 
"Više smo vremena proveli u razgovoru o drugim značajnim političkim temama. Delim zabrinutost predsednika za sve ovo što nam se dešava u okruženju. Posebno smo razgovarali o važnosti i očuvanja suvereniteta", dodao je Pastor.
 
On je naglasio da je Vučića "bodrio" i obećao mu svaku pomoć koju SVM može da pruži kako bi se sačuvao suverenitet Srbije, "da se ne podlegne nikakvom pritisku, jer ako se izgubi suverenitet, onda više ništa ne ostaje".
 
Prema rečima Pastora, sa Vučićem je delegacija SVM, u kojoj su bili i Elvira Kovač i Balint Pastor, razgovarala i o migrantskoj krizi i prenela da ih raduje što je policija u proteklim danima na granici prema Mađarskoj preduzimala mnogo energičnije mere nego što je to uobičajeno.
 
"Nadam se da to nije sezonskog karaktera i da će država izgraditi jedan sistemski pristup", rekao je Pastor.
  • Telep

    15.07.2022 15:28
    Idealan partner
    Pa da, SNS je našao idelanog parnera, jer SVM ne interesuje puno ni vlast ni politika, već prvenstveno lični interesi pojedinaca + interesi madjarske zajednice. Neće se mešati niti ometati Vučića da nastavi da radi onako kako je i do sada radio, samo da zadovolji njihove partikularne interese.
  • Ocekivalo

    15.07.2022 14:29
    Se
    Moglo je i sa ministrima! Posmatrala se ta obostrana simpatija i isti smisao za humor! Zapamtila se i veoma neprimerena opaska predsednika o Stokholmskom sindromu i policiji koja je izazvala smeh gospodina Pastora pre par godina u vreme demonstracija u Beogradu...To nije bilo smesno ni za SNS svitu...Pamte se gluposti! Ne. To samo tako da izgleda!
  • solomon

    15.07.2022 14:10
    p...ka
    Dusa prodana

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija