Brnabić: Zabrana Vučiću da poseti Jasenovac je skandal, on odložio posetu zarad dobrih odnosa

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić odložio privatnu posetu Jasenovcu "zarad dobrih odnosa" Srbije i Hrvatske.
Brnabić: Zabrana Vučiću da poseti Jasenovac je skandal, on odložio posetu zarad dobrih odnosa
Foto: 021.rs
Ona je na TV Pink povodom pisanja Jutarnjeg lista da hrvatska vlada neće dozvoliti Vučiću da privatno danas poseti Jasenovac, rekla da je taj postupak hrvatskih vlasti "najveći skandal u modernoj istoriji Srbije i Hrvatske".
"Nije mi jasno da li mu je zabranjena poseta Hrvatskoj ili Jasenovcu, pa može bilo gde da ide, ali ne u Jasenovac, što je po meni neverovatan presedan", rekla je Brnabić i dodala da je to "brutalno gaženje slobode kretanja".
Brnabić je dodala da je Vučić hteo privatno da poseti mesto "gde je ustaški režim najbrutalnije pobio stotine hiljada Srba, jedini logor za decu" na tlu Evrope za koji ona zna, i da je tamo hteo da položi cveće, a da je sprečavanje te posete koje je najavila jedna članica Evropske unije "ne skandal, već mnogo više".
 
"Vučić će sad tražiti službeno posetu, pa da vidimo te evropske vrednosti", rekla je Brnabić ocenivši da odlaganje njegove posete Jasenovcu zbog najave hrvatskih vlasti "nije poniženje za Srbiju, već za Hrvatsku".
  • Nenad

    17.07.2022 17:22
    I ja da se javim
    Presednik države je bezbedenosno štićena osoba. I ne može privatno da se švrćka gde se njemu hoće. Strana država mora da obezbedi njegovu sigurnost dok god je na njenoj teritoriji, i on to dobro zna. Eto. Čisto da i ja nešto kažem.
  • Pićuka

    17.07.2022 15:11
    Skandalozno je što mi vas trpimo. Mi vas trpimo zato što imamo skandalozno neobrazovan narod. Čemu sve to služi? Sir koji sam pre godinu dana plaćao 900 dinara sada košta 2.000. Manite me se više Jasenovca i Kosova i Rusije i Kine ..... Nema vlade jer ste i poslednjeg retarda angažovali. Ostali su smo oni sa ozbiljnom kliničkom slikom.
  • Sreca

    17.07.2022 12:35
    Predsednik
    Izvinite, predsednik je išao u privatnu posetu. Ne razumem zašto se poslala protesna nota i zašto celo jutro odabrani političari daju ratoborne izjave??
    Pre par dana sam bila u Hrvatskoj. Svi su veoma ljubazno i čekaju nas da dođemo...čak se i hrvatski carinik lepo sa nama ispričao. Privatna poseta!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija