Selaković: Srbija uputila protestnu notu Ambasadi Hrvatske, odbili su da je prime

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković rekao je da je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo notu Ambasadi Hrvatske u Beogradu, koju je otpravnica poslova odbila da primi.
Selaković je na konferenciji za novinare povodom zabrane hrvatskih vlasti predsedniku Aleksandru Vučiću da poseti Jasenovac, rekao da je Ambasadi Srbije u Hrvatskoj dostavljena nota pre dva dana Ministarstva vanjskih poslova Hrvatske.
"Prilikom planiranja svih poseta stranih zvaničnika vreme, priroda i program poseta treba da budu predmet službene komunikacije i dogovora dve strane. S obzirom da hrvatska strana nije informisana o nameri, poseta Republici Hrvatskoj je neprihvatljiva", pročitao je Selaković deo note hrvatskog ministarstva.  
"Ministarstvo spoljnjih poslova Hrvatske ukazuje da posete visokog predstavnika strane države spomen području Jasenovac ne može biti privatnog karaktera", pročitao je Selaković notu koja je dostavljena srpskoj ambasadi u Zagrebu. 
 
"Ovo je zastrašujuća odluka jedne države", dodao je Selaković.
 
Selaković je najavio da će Vlada Srbije odlučiti o "protivmerama".
 
On je istakao da je srpsko ministarstvo "šokirano tom protivpravnom i antievropskom odlukom" i objasnio da je Vučićeva namera bila "samo da položi cveće i zapali sveću na mestu gde je ubijeno stotine hiljada Srba".
  • Novosadista

    17.07.2022 13:04
    Jel ovo vlast koju podrzavamo, kojom brise patos ko kako hoce?
  • Joker

    17.07.2022 12:48
    Hahaha
    Ovo sto rade je samo cirkus za siroke i neuke narodne mase. Svakome sa pola mozga je jasno da predsednik jedne drzave takve posete mora obaviti po zvanicnom protokolu kao sto je i objasnjeno sa hrvatske strane, jedan od razloga je recimo bezbednost tog istog predsednika koju moraju da garantuju hrvatske vlasti, s’ tim da nije krenuo kod svoje baba Kurane na grob da zapali svecu.
  • Novosadista

    17.07.2022 12:45
    Kme kme
    Ne j..e vas niko 5%

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.