Spaseni srpski turisti zaglavljeni u planinskoj oblasti u Albaniji

Spasilačke ekipe uspele su da izvuku srpske turiste koji su bili zaglavljeni u strmoj planinskoj oblasti Tropoja na severu Albanije, prenela je agencija MIA.
Navodi se i da je pronađeno telo srpskog turiste G.S, koji je verovatno preminuo od posledica srčanog udara.
Kako je javio ABC njuz, kosovska planinska služba traganja i spasavanja, uz vazdušnu podršku Službe za hitne intervencije Albanije, izvela je akciju izvlačenja tela planinara iz Srbije i drugih osoba koje su bile sa njim.
Spasene su dve osobe, mladić i devojka koji se nalaze u Valboni i dobrog su zdravlja.
 
"Prema prvim informacijama, poznato je da je preminuli doživeo srčani udar i naše ekipe su telo odnele na mesto gde je helikopter mogao da sleti", navodi se u saopštenju kosovskog spasilačkog tima.
 
Akcija spasavanja počela je nakon poziva srpske turistkinje za pomoć u policijsku stanicu u Tropoji.
 
Zaglavili su se na mestu zvanom "Vrh otvorenih klisura" u oblasti Valbone, koju porede sa austrijskim Alpima, zbog čega ga često posećuju turisti i alpinisti iz mnogih zemalja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija