Zorana Mihajlović otkazala službenu posetu Hrvatskoj

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike Zorana Mihajlović otkazala je službenu posetu Zagrebu.
Ona je posetu otkazala zbog zabrane Hrvatske predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću da privatno poseti Jasenovac, saopšteno je danas iz njenog kabineta.
Mihajlovićeva je u utorak u Zagrebu trebalo da se sastane sa ministrom privrede i održivog razvoja Hrvatske, Davorom Filipovićem, a glavna tema razgovora je regionalna saradnja i povezivanje gasnim interkonekcijama.
Sastanak je, kako navodi Mihajlović, bio organizovan sa ciljem da se razgovara kako da "kroz konkretne projekte i saradnju" dve zemlje povećaju energetsku bezbednost celog regiona i da zajedno idu u susret izazovima 21. veka".
 
"Umesto da pokažemo poštovanje prema svim žrtvama i tražimo načine da zajedno gradimo bolju budućnost, kao što radi Srbija, ovakvim potezima se samo vraćamo u prošlost i onemogućava se unapređivanje odnosa dve zemlje u oblastima gde itekako postoji potreba da sarađujemo", navela je u pisanoj izjavi Mihajlović. 
  • DRMRFR

    18.07.2022 07:06
    Išla bi ona ali ne da "tata".
  • Zoro

    17.07.2022 18:16
    Haha
    Hrvati tuguju zbog otkazane posete.
  • Nikola

    17.07.2022 17:37
    *
    Ponašate se kao razmažena derišta. Sramota. Zaboravili ste šta je dotični pričao 90 tih i kako je dodavao ulje na ratnu mašineriju protiv iste te države. Pa ne pdredstavljate vi AV nego Srbiju na službenim putovanjima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.