U Beogradu sutra protest protiv izvršitelja: Stanarima preti izbacivanje iako su sve uredno platili

Združena akcija "Krov nad glavom" najavila je da će se njeni aktivisti sutra, 19. jula, u podne okupiti na adresi Zagrađe 2 na Mirijevu.
U Beogradu sutra protest protiv izvršitelja: Stanarima preti izbacivanje iako su sve uredno platili
Foto: 021.rs
Kako su najavili, tom prilikom će izraziti "solidarnost sa žrtvama i protest protiv anticivilizacijskog Zakona o izvršenju i obezbeđenju".
"Porodice koje žive u zgradi na adresi Zagrađe 2 u Mirijevu su već godinama pod pretnjom izbacivanja na ulicu zbog spora između investitora, koji je gradio zgradu i drugog investitora koji je prethodno planirao izgradnju na istoj lokaciji", kažu u u ovoj inicijativi.
Dodaju da iako su stanari uredno platili stanove u kojima žive, ove porodice su u borbi za svoje domove takozvana "treća lica", ni krivi ni dužni za situaciju u koju su dovedene. 
 
"Na njih se sada okomila izvršiteljka Mirjana Dimitrijević, godinama poznata po iživljavanju nad najslabijima (nedavno izbacivanje na ulicu 82-godišnje slikarke Dragane Milisavljević je samo poslednji u nizu nezakonitih i neljudskih postupanja izvršiteljke Dimitrijević). Pored toga što se protiv Mirjane Dimitrijević trenutno vode dva krivična postupka, ona radi punom parom dok Komora izvršitelja i Ministarstvo pravde ne reaguju", zaključuju u inicijativi.
 
Skup je u utorak u 12 časova.
  • Da

    01.03.2023 10:41
    E zato se treba resiti ove vlasti cim odu. Treba se razracunati sa njihovim cedom izvrsiteljima. Omi su nam ovo zlo pored svega ostalog doneli.
  • Dejan

    18.07.2022 19:29
    Hitno
    Mora se u svim gradovima Srbije organizovati potpis peticije protiv ovog zla.Barem skupiti pola miliona potpisa i napasti skupstinu da ukine izvrsitelje.
  • Gavril

    18.07.2022 11:29
    Prepišete sa zapada Zakon o izvršenju a ne prepišete Zakon o ličnom bankrotu. Rođaci, namera je jasna. Pljačka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija