Traže smenu uprave Agencije za restituciju: Ne rešavaju zahteve u roku, uvek imaju neki izgovor

Udruženje Srpska liga predalo je danas zahtev za smenu rukovodstva Agencije za restituciju zbog prekoračenja zakonskih rokova za rešavanje zahteva u velikom broju slučajeva.
Traže smenu uprave Agencije za restituciju: Ne rešavaju zahteve u roku, uvek imaju neki izgovor
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Direktor kampanje "Oteto prokleto" Srpske lige Stefan Novaković izjavio je za N1 da je zahtev za smenu direktora Agencije Strahinje Sekulića i upravnog odbora predat jer nisu ispoštovani zakonski rokovi u oko 100.000 predmeta. 
On je rekao da Agencija sada radi na obradi oko 150.000 zahteva za povraćaj imovine oduzete posle Drugog svetskog rata.
"Agencija 11 godina ne poštuje zakon po kome zahtevi uz koje je podneta kompletna dokumentacija moraju da se reše u roku od šest meseci a da se zahtevi uz koje nije podneta kompletna dokumentacija moraju rešiti u roku od 12 meseci", rekao je Novaković.
 
Dodao je da za svaki nerešeni zahtev postoji nekakav izgovor zbog čega nije rešen.
  • &&&&&

    06.08.2022 16:48
    JADNICI
    Sada ovima sto ide na novcanu nadoknadu, od 15% dala drzava 10%u novcu,ostatak u papirima a u banci odmah nude da se ne ceka 12 g vec kes i to im banka uzima 30% umedju vremenu drzava uzima putem inflacije tako da fakficki dobihas 0% ovo se u fizici zove perpetu mobile. Das pare i odma ih uzmes.
  • Max

    19.07.2022 15:31
    Koeficijent
    Zakon kaže da agencija određuje koeficijent arbitrarno, bez obzira na broj rešenih predmeta.
  • Svetlana

    19.07.2022 13:47
    Restitucija
    Kako je moguce da je Misi Grofu vracena dedina kuca,18 stanova u centru Beograda, grobnica od 500.000 Eura i to sve u naturi.
    Zasto niko ne postavi to pitanje i Agenciji i Drzavi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.