Tuđ stan prodala kao svoj

S. V. (78), odgovorno lice privrednog društva "Kablar inženjering - gradnja", uhapšena je zbog zloupotrebe položaja odgovornog lica, prevare i navođenja na overavanje neistinitog sadržaja.
Tuđ stan prodala kao svoj
Foto: 021.rs
Osumnjičena se tereti da je u maju 2019. godine, u nameri da pribavi protivpravnu imovinsku korist za sebe i svoje preduzeće, lažno prikazala da je njeno preduzeće vanknjižni vlasnik stana u Beogradu, koji je prodala oštećenima, istovremeno navodeći javnog beležnika da overi ugovor o kupoprodaji navedenog stana sa neistinitom sadržinom o vlasništvu
Naime, osumnjičena je prikrila činjenicu da je, presudom Privrednog suda u Beogradu iz 2013. godine, poništeno vlasništvo njenog preduzeća nad predmetnim stanom, koji je vraćen u vlasništvo drugog privrednog društva.
Na taj način ona je pribavila protivpravnu imovinsku korist sebi u iznosu od 5.000 evra, a svom preduzeću 35.400 evra.
 
Osumnjičenoj je određeno zadržavanje do 48 sati i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena nadležnom tužilaštvu.
  • Knez

    18.07.2022 22:10
    djoko
    Notar MORA da pribavi dokumente iz katastra po službenoj dužnosti, nema sta njemu neko da podmeće dokumente i da kaže "sve ok". Jedina krivica ovde je na notaru, a po zakonu on mora da odgovara svojom imovinom. Po zakonu, ali ovo je Srbija i tu zakon ne postoji.
  • V5

    18.07.2022 19:54
    Jasno ko dan
    I notari su fatamorgana kao i sve ostalo u tigru. Država samo liči na državu.
  • X

    18.07.2022 19:42
    @pismeni
    A cemu sluze onda Notari ako nemogu garantovati za svaki ugovor ...? Da pljackaju gradjane sedeci...e toga nema vise! Stame se tice neka vrati pare ili....?! Dabi bio Notar moras imati pare i to ogroman novac i debelo naplatis usluge a kupac i prodavac mirni!!! A ne da gradjani placaju razne usluge Advokata itd i jos Notara! Samo po dzepu to Srbi jedino razumeju ovo sve ostalo ako prodje prodje!!!! Bagra...ista ko Izvrsitelji!!! Idi malo na Zapad da vidis kako se garantuje za tudji novac...ima damu placas i u paklu!!! Nelupetaj...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija