Pošta Srbije upozorava građane na novu prevaru

"Pošta Srbije" upozorava na novu prevaru građana - tzv. fišing mejlove u kojima se traži uplata novca putem platnih kartica, a zloupotrebljeno je ime i logotip ovog javnog preduzeća.
Pošta Srbije upozorava građane na novu prevaru
Foto: Pixabay

"Pošti Srbije" prijavljen je novi pokušaj zloupotrebe logotipa i imena tog preduzeća kojim se građanima lažnim mejlovima sugeriše da treba da obave uplatu u cilju isporuke izvesne pošiljke, prenosi N1.

"U pitanju je fišing prevara (pokušaj krađe podataka građana) – mejlovi stižu sa adresa i sadrže linkove ka stranicama koje nisu u vlasništvu 'Pošte Srbije', a na kojima se traži uplata novca putem platnih kartica. Građanima savetujemo da budu oprezni, da ne otvaraju linkove u primljenim mejlovima i da ne unose svoje podatke", navodi se u saopštenju Pošte.

Ponovo skreću pažnju da Pošta Srbije na ovaj način ne komunicira sa korisnicima i da ukoliko dobiju mejlove ili poruke slične sadržine ne rade to što se traži od njih.
 
Za edukaciju, dodatne informacije i pružanje pomoći građanima ukoliko imaju bilo kakve nedoumice, dostupna je stranica Onlajn bezbednost na sajtu Pošte Srbije.
 
Kontakt centar Pošte Srbije na brojevima telefona 0700/ 100 300 i 011/ 3607 788, na raspolaganju je, takođe, radnim danima od 8 do 20 časova i subotom i nedeljom od 8 do 15 časova.
 
Slučaj je prijavljen Nacionalnom CERT-u Republike Srbije, naveli su iz Pošte.
  • Eon

    19.07.2022 07:31
    Deo lošeg sistema
    Pošta nije ništa bolja od države, što znači da je nepouzdana i loša.
  • Janko

    19.07.2022 06:21
    ...
    Pošta i carina rade fišing za naivne somove već par godina unazad.
  • Marko

    18.07.2022 22:37
    Ja upozoravam da Pošta iz nekog razloga nema dovoljno ljudi ili ih ne plaća pa ne isporučuju sve pakete na kućnu adresu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija