Zamenik ambasadora: Ukrajina želi srpsko oružje, ali Srbija verovatno ne želi da ga proda

Zamenik ambasadora Ukrajine u Srbiji Marko Martinjuk izjavio je da Ukrajina želi i da je spremna da kupuje oružje od Srbije, ali da Srbija verovatno ne želi da ga prodaje zbog vojne neutralnosti.
Zamenik ambasadora: Ukrajina želi srpsko oružje, ali Srbija verovatno ne želi da ga proda
Foto: FoNet
"Znate da Srbija ne prodaje oružje Ukrajini, ali ne vidimo nikakve prepreke za to", kazao je Martinjuk za list Nova.
Govoreći o padu aviona ukrajinske privatne firme u Grčkoj, koji je prevozio 11,5 tona municije srpske namenske industrije za Bangladeš, zamenik ambasadora rekao je da je prema njihovim prethodnim informacijama u pitanju "tehnički kvar", ali da je potrebno da istraga bude sprovedena do kraja.
Martinjuk je ponovio stav Ukrajine da bi Srbija trebalo da uvede sankcije Rusiji, kao i da očekuju mnogo više podrške u različitim oblastima, ali i izrazio zahvalnost na prijemu Ukrajinaca koji su morali da napuste svoje domove.
 
"Znate da je pet miliona Ukrajinaca pobeglo od ruskih agresora u evropske zemlje. Imamo još 12 miliona interno raseljenih. Neki su došli i ovde u Srbiju. Zahvalni smo za prijem", kazao je zamenik ambasadora.
  • Лиманац

    20.07.2022 15:03
    Живела Србија! Живела Русија!
    Србија нема намеру да нарушава одличне односе са Руском Федерацијом због трговине оружјем са Украјином током специјалне војне операције.
  • Sprda

    19.07.2022 20:33
    Korektna izjava bi glasila: Srbija želi da ga proda ali ne može jer nema sopstveni suverenitet već samo izvršava volju kremlja.
  • Pitanje

    19.07.2022 11:56
    Jeli Ukrajina uvela sankcije Americi kad su 1999 god bombardovali Srbiju ? Ako nisu, sto ne uvedu sad eno Amerikanaca sa vojskom na Kosovu drze okupiranu Srpsku teritoriju, a Ukrajina im i dalje ne uvodi sankcije ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.