Traže disciplinski postupak protiv izvršiteljke: "U toku su dva krivična postupka protiv nje"

Združena akcija "Krov nad glavom" uputila je Komori javnih izvršitelja zahtev za pokretanje disciplinskog postupka protiv javne izvršiteljke Mirjane Dimitrijević.
Traže disciplinski postupak protiv izvršiteljke: "U toku su dva krivična postupka protiv nje"
Foto: 021.rs
Ovaj akcija je dostavila dokumentaciju iz tužilaštva koja, prema njenim navodima, dokazuje da su u toku dva krivična postupka tužilaštva protiv nje.
"Član 492. Zakona o izvršenju kaže: Javni izvršitelj može biti udaljen sa dužnosti ako se protiv njega vodi krivični postupak za krivično delo protiv pravnog saobraćaja ili službene dužnosti ili za kažnjivo delo koje ga čini nedostojnim delatnosti javnog izvršitelja", naveo je ZA Krov nad glavom u saopštenju.
Ova inicijativa je zbog toga zatražila da reaguje i Ministarstvo pravde, jer se u tom članu zakona navodi da javnog izvršitelja rešenjem udaljava ministar.
 
Kako su naveli, jedan postupak protiv Dimitrijević je pokrenut jer je učestvovala u predmetu izvršenja koji ne postoji, dok je u drugom predmetu "već saslušavana kao osumnjičena za krivično delo falsifikovanje službene isprave".
 
"Smatramo da Komora javnih izvršitelja ne može da ignoriše da zvanični organi Republike Srbije sumnjiče javnu izvršiteljku za krivična dela, a da oni ne žele ni da povedu postupak kako bi utvrdili zašto su procesi pokrenuti", piše u saopštenju.
  • Stole

    20.07.2022 20:13
    Lopuže!
    A gle kako izvršiteljske lopuže stavljaju minuse. Šta je, miševi? Ne sviđa vam se što postoji krivična odgovornost kad manipulišete papirologijom?
  • M. Djuric

    20.07.2022 13:16
    M. Djuric
    Sve Izvrsitelje uhapsiti i oduzeti imovinu koju su stekli otimanjem od naroda za ovih nekoliko godina! Novac dati ostecenima i uplatiti za lecenje dece i odraslih! Dosta je bilo ovog lopovluka!!!
  • Vv

    20.07.2022 10:30
    Kazna
    Za nju nije dovoljan disciplini postupak nego krivični. Oduzeti joj imovinu koju stiče otimajuci

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija