Petoro članova Društva lekara Vojvodine ogradilo se od Hipokratove medalje Vučiću: Ovo su imena

Od odluke rukovodstva Društva lekara Vojvodine da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeli Hipokratovu medalju za unapređenje zdravlja ogradilo se petoro članova tog udruženja.
Petoro članova Društva lekara Vojvodine ogradilo se od Hipokratove medalje Vučiću: Ovo su imena
Foto: 021.rs
Oni su naveli da izražavaju "najdublje neslaganje" s tom odlukom.
"Jedna od stavki Hipokratove zakletve glasi: svoj posao radiću dostojanstveno. Da li je dostojanstveno raditi sa kovid pacijentima bez zaštitne opreme? Da li je dostojanstveno što je umrlo skoro 200 lekara tokom pandemije kovida? Da li je dostojanstveno raditi ovako odgovoran posao kao što mi radimo, a biti plaćen manje od socijalne pomoći u Švajcarskoj", naveli su lekari u saopštenju za javnost.
Upitali su i da li je dostojanstveno "udvorištvo i saginjanje glave pred silom i nepravdom".
 
"To je učinila nekolicina lekara iz našeg udruženja, dajući priznanje nekom ko priznanja nije dostojan", naveli su oni.
 
Dodali su da žele da izbegnu "sram i gledanje u pod" kada ih potomci budu pitali zar tako neko može da unizi odgovorno lekarsko zvanje zbog ličnog interesa.
 
"Ustajemo u odbranu časti i dostojanstva svoje profesije i ne pristajemo da damo saglasnost na dodelu Hipokratove nagrade predsedniku Srbije", navodi se u saopštenju koje su potpisali lekari Nebojša Baračkov, Dragan Mitrović, Slađana Martinović Mitrović, Timea Kikai Zekić i Jelena Mučibabić.
  • Predrag Milosevic

    26.07.2022 22:09
    Kapa dole navedenoj petorci
    Poštovani Dr koji su navedeni shvataju kakva su distojanstvena manjina u Akademskoj zajednici LEKARA! Šta onda reći za običnu pučinu?
    Nije stvar Vučić ili bilo koji drugi Predsednik, jednostavno ČIME JE ON TO ZASLUŽIO???
  • DachaNS

    26.07.2022 13:22
    Vucicu
    se svi zivi uvlace u zadnjicu pa ova diploma me i ne čudi sto nam je svima opste poznato!A Vi lekari prvi ne znate tekst Hipokratove zakletve a pre svega se ni ne pridrzavate nje.Mene ste delimično raskucili trazeci pare za operaciju prvo mame a onda tate posle par godina.Ako Vam se ne svidja paljba za Nemacku pa ce te videti kako se tamo radi i postuju pacijenti,ali nije 10000 eura koliko bi Vi zeleli i ne mozete da radite u drzavnoj bolnici pa jos pride na tri cetiri privatne klinike!Tako da cutite i uzivajte jer koliko ovde zaradite na tuđoj muci u drzavnoj ustanovi i po privatnim klinikama toliko necete u Nemačkoj nikada!Pozdrav iz Stuttgarta!
  • kss

    25.07.2022 12:59
    Normalno da ce da rade privatno,kolike su im plate,sram vas bilo sns majmuni vise vi dobijete dnevnicu da idete da masete mostovima,vozovima itd nego sto lekar ima a da ne pominjem koliko vam kosta glas, kada bi se sve to lepo sabralo i dalo lekarima ne bi oni morali privatno niti van nase zemlje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.