LSV: Sramotno što glavni grad Srbije vodi čovek koji negira presude Haškog suda

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je da je sramotno što glavni grad Srbije vodi čovek koji negira presude Haškog suda.
LSV: Sramotno što glavni grad Srbije vodi čovek koji negira presude Haškog suda
Foto: 021.rs

"Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić ne zna da je Ratko Mladić počinio neki zločin u ratu i ne vidi potrebu za uklanjanjem murala posvećenog ovom ratnom zločincu. Šapića treba podsetiti da je Srbija članica Ujedinjenih nacija, a da je Savet bezbednosti UN još 1993. osnovao sud za ratne zločine u Hagu", ocenio je portparol LSV Aleksandar Marton.

On je podsetio da je na tom sudu Mladić pravosnažno osuđen na doživotnu robiju zbog genocida, te zločina protiv čovečnosti, zakona ili običaja ratovanja u toku sukoba u Bosni i Hercegovini 1992-1995.

"Presude ovog suda su obavezujuće za sve članice Ujedinjenih nacija, pa tako i za Srbiju. Njihovo negiranje ili nepoštovanje je nedopustivo i sramotno. Da li to Šapić poručuje javnosti da su za njega pravosnažne sudske presude mrtvo slovo na papiru", upitao je Marton.
 
Portparol LSV-a se zapitao da li to znači da će Šapić sutra negirati i presude Osnovnog ili Višeg suda u Beogradu.
  • B

    24.07.2022 22:01
    V
    Pa da je Čanak i njegovi kojim slucajem sudjelovao u ratnim operacijama ...prepostavljam da nebi nosili srpsku uniformu....??On bi se borio protiv mrskog mu agresora rame uz rame sa Nato pijunima
  • R

    24.07.2022 20:01
    R
    Ligasi,Vucevic vas je skroz upropastio! I oni koji su slabo informisani culi su kakva ste vi bagra!!! Izadjite iz svih funkcija i platnih spiskova SNS pa...videcemo??? Ovako,vece Sramote od vas nema!!!
  • Pele

    24.07.2022 17:16
    Bicikl stranka
    Jednosed bicikl stranka

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija