Gradonačelnica Sarajeva poručila Šapiću: Dostavićemo vam presude suda u Hagu o Ratku Mladiću

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić napisala je danas na Fejsbuku da je iznenađena izjavom novog gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića kako "ne zna za ratne zločine Ratka Mladića".
Karić je najavila da će Šapiću uprava Sarajeva, "uzimajući u obzir veliku količinu neznanja i neinformisanosti", dostaviti presude suda koje treba da pročita.
"Gradonačelnik grada Beograda i doktor nauka, za kakvog se predstavlja gradonačelnik Šapić, trebalo bi da bude upoznat sa osnovama međunarodnog krivičnog prava i presudama Međunarodnog suda za ratne zločine počinjene na području bivše Jugoslavije", napisala je Karić, prenosi Radio slobodna Evropa.
 
"On bi trebalo da zna da je Međunarodni mehanizam za krivične sudove izrekao drugostepenu presudu kojom je potvrđena doživotna kazna zatvora Ratku Mladiću, nekadašnjem generalu Vojske Republike Srpske za genocid u Srebrenici, progone Bošnjaka i Hrvata, terorisanje građana Sarajeva i uzimanje pripadnika UN za taoce", predočila je gradonačelnica Sarajeva.
 
"Uzimajući u obzir veliku količinu neznanja i neinformisanisti, Gradska uprava Grada Sarajeva će zvanično dostaviti presude suda koje treba pročitati, jer, kao što je i sam rekao, nije bio u BiH za to vreme pa ne zna šta se dešavalo", navela je Karić.
 
Šapić je u subotu, u odgovoru na zahtev Inicijative mladih za ljudska prava da se prekreči grafit posvećen Ratku Mladiću u centru Beograda, napisao na Tviteru kako "ne zna ko je šta radio tokom rata u Bosni, jer tamo nije bio".
 
"Ono što znam jeste da je Ratko Mladić branio srpski narod i verovatno da nije bilo njega, Srbi iz Bosne bi završili slično Srbima iz Hrvatske. Bili bi ubijani i na kraju proterani sa svojih ognjišta. Da li je on u toku rata počinio ratne zločine, ja zaista ne znam", napisao je Šapić. 
  • Milos

    27.07.2022 15:06
    Istina
    Pa zasto ste uzeli puske i jatagane i krenuste na svatove, zasto vam je to trebalo, pa vam sada davo kriv. Malo se podsetite kako je pocelo, da to niste uradili i udarili na svoje predke dan bi na bas carsiji i Ilidzi zajedno svdisali i pevali. Ne krivite drugog za svoje avanture jer sve ima svoju cenu.
  • Doktor

    25.07.2022 08:33
    Nije informisan da je doktor. Jer tog dana nije bio na fakultetu. Dokle cemo se sramotiti sto ovakvi likovi dobijaju posao koji je zahtevniji od dve moždane vijuge.
  • Aleksej

    25.07.2022 08:15
    Xexe
    Sta, nije tako?

    Evo, pitaj mog brata lazova, tako je.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.