Traže istragu protiv Šapića zbog izjave o Ratku Mladiću

Forum za bezbednost i demokratiju (FBD) osudio je izjave gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića "kojima se relativiziraju presude za genocid u Srebrenici".
Forum je pozvao odbornike Skupštine Beograda da se "nedvosmisleno distanciraju od anticivilizacijskih stavova prvog čoveka Beograda".
FBD je pozvao tužilaštvo "da u najkraćem roku pokrene istragu protiv gradonačelnika Šapića zbog postojanja osnova sumnje da je svojim javnim istupima izvršio krivično delo rasne diskriminacije".
Dodaje se da izjava gradonačelnika Aleksandra Šapića, povodom zahteva nevladinih organizacija da komunalne službe uklone mural Ratku Mladiću da ne ispunjava "te vrste haških želja", predstavlja "dodatno štetno novo opterećenje imidža Beograda uoči septembarskog Europrajda i dodatno šteti već ozbiljno ugroženom ugledu Srbije kao zemlje kandidata za članstvo u EU".
  • Imre

    16.05.2023 08:42
    @ Miki
    Nisu upoznat sa pogibijom vojnika iz JNA u Sarajevu,kad su u miru mapustali kasarnu i taj grad.Tada i posle davanja garancije od Alije ,mucki su ubili 70 vojnika mnoge ranili i zarobili.Bilo je medju njima i mladica iz Vojvodine raznih nacionalnosti.Za taj zlocin jos niko nije odgovarao,kao ni za onaj u Tuzli gde je takodje kolona vojnika JNA napustala grad.To je bilo mnogo pre od Srebrenice,gde je Mladic po volji naroda organizovao autobuse da napuste grad.
  • Miki

    26.07.2022 06:29
    Da li je Mladić ratovao po Bosni? Pa neka mu tamo crtaju murale i dižu spomenike. Po Srbiji se krio i zato su ginuli nedužni mladići po kasarnama. "veliki junak" iz senika Srbije.
  • alex nejaki

    25.07.2022 09:34
    27 000
    nevladinih organizacija , svi se bore u korist Srbije ! hahahahahahahaha

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.