FOTO, VIDEO: Spojen most preko Save - "velika stvar za Novi Sad, Mačvu..."

Spojen je most preko Save kod Šapca dužine 1,3 kilometra, koji je deo auto-puta Ruma - Šabac i brze saobraćajnice Šabac - Loznica.
Auto-put Ruma - Šabac dužine 21 kilometar trebalo bi da bude završen polovinom sledeće godine i imaće šest traka, a glavni izvođač radova je azerbejdžanska firma Azvirt.
Predsednik Aleksandar Vučić, koji je prisustvovao danas spajanju mosta, rekao je da je plan da auto-put Ruma - Šabac bude završen najkasnije za godinu i tri do četiri meseca.
"To je velika stvar za Beograd, Novi Sad, Mačvu i Podrinje i imaće veliki uticaj na privredu. Srbija nije ista zemlja", rekao je Vučić i dodao da je taj projekat finansiran iz republičkog budžeta.
 
 
Dodao je da ostaje da se izgradi Fruškogorski koridor.
 
Dužina mosta je 1,33 km, a fundiran je na 371 šipu, sa ukupno 45 naglavnih greda i 47 stubova.
 
Radovi na izgradnji auto-puta Ruma - Šabac počeli su krajem 2019. godine.
 
Deonica Ruma - Šabac preko novog mosta na Savi, takođe, rasteretiće saobraćajno sela Klenak, Platičevo, Hrtkovci i Jarak, a ispred Hrtkovaca biće izgrađen nadvožnjak s petljom.
 
Saobraćajnica Ruma - Šabac - Loznica povezaće oko 600.000 ljudi u Mačvanskom i Sremskom okrugu, a biće i najkraća veza između Beograda i Novog Sada sa Republikom Srpskom i BiH preko graničnog prelaza Badovinci (Pavlovića ćuprija) i dalje prema Bijeljini ili prelaza Trbužnica kod Loznice.
 
  • Станко

    27.07.2022 06:20
    Јееели
    На јавним сервисима Србије више сам видео репортажа о мосту Пељешац него о мосту Шабац. А наравно, Хрвати ни на Специјалним емисијама о ,,Региону,, не дају извештај о Шабачком мосту.
  • Rotkvarija

    25.07.2022 15:46
    Cena
    Mosta još uvek nepoznata!
    Uvećana ne zna se koliko puta.
  • Zemlja čudesa

    25.07.2022 13:32
    Novi Sad sasvim sigurno ima neizmerne koristi od mosta koji se nalazi 50 kilometara udaljen od njega, na reci koja ne protiče ni blizu grada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija