Vozači autobusa i prevoznici drastično kršili propise: Jedan imao 27 prekršaja, drugi 35

Tokom prošlonedeljne akcije pojačane kontrole saobraćajna policija je kontrolisala 4.189 autobusa, a otkriven je ukupno 3.591 prekršaj.
Vozači autobusa i prevoznici drastično kršili propise: Jedan imao 27 prekršaja, drugi 35
Foto: Pixabay
Najveći broj prekršaja, ukupno 1.493, odnosio se na prekoračenje vremena upravljanja i odmora vozača, kao i druge nepravilnosti sa tahografom, dok je zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije sankcionisano 636 vozača.
Pored toga, 45 vozača autobusa sankcionisano je zbog prekoračenja brzine, a 381 zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa.
Tokom akcije saobraćajna policija otkrila je više slučajeva drastičnog kršenja propisa od strane vozača autobusa. 
 
Saobraćajna policija je 18. jula u Loznici kontrolisala autobus turskog prevoznika koji je prevozio oko 30 putnika na relaciji Istanbul - Sarajevo i tom prilikom otkrila 15 prekršaja vozača i 12 prekršaja prevoznika, za koje su sačinjeni prekršajni nalozi, a ukupan iznos novčanih kazni bio je 1.470.000 dinara. Vozač autobusa isključen je iz saobraćaja, a prevoznik je po putnike poslao drugog vozača.
 
Pored toga, saobraćajna policija je 19. jula ove godine kod Dimitrovgrada kontrolisala autobus turskog prevoznika koji je prevozio 47 putnika na relaciji Budimpešta – Istanbul. Kontrolom je otkriveno 18 prekršaja vozača i 17 prekršaja prevoznika, sačinjeni su prekršajni nalozi, a ukupan iznos novčanih kazni bio je 2.590.000 dinara. Vozač autobusa isključen je iz saobraćaja, a s obzirom da se radilo o višečlanoj posadi, nakon plaćanja novčanih kazni, drugi vozač nastavio je sa prevozom putnika.
 
Tokom akcije nije se dogodila nijedna teža saobraćajna nezgoda sa učešćem autobusa.
  • Bivsi vozac

    25.07.2022 17:38
    Razlog zasto vise necu da vozim, je policija koja sakrivena iza zbunja po selima vreba nas vozace da nam uzme pare. Nema od tog posla vozaca para ni za mene, a kamo li jos da placam njima .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.