Počelo prikupljanje novca da Jelena Karleuša ne nastupi u Leskovcu

Lider Grupe građana "Pokret za Leskovac" Predrag Mitrović pozvao je gradonačelnika Leskovca da otkaže gostoprimstvo Jeleni Karleuši na Roštiljijadi jer je Leskovčane nazvala pogrdnim imenima.
Mitrović je manje govorio o Karleuši, a više o lokalnoj samoupravi i gardonačelniku Leskovca Goranu Cvetanoviću kojem je u svom četrdesetominutnom izlaganju predložio da razmisli da li neko ko je građane Leskovca "omalovažio, posramio i uvredio" treba da peva na Roštiljijadi.
"Ili sa malo svesti i zdrave pameti gospodin gradonačelnik treba da se zahvali gospođi Karleuši i stavi joj do znanja da ćemo se mi kupati u Vetrenici i u krvi kao do sada, ali se nećemo kupati kako navodi gospođa Karleuša, u ljudskom izmetu", kazao je on.
Novac koji je Karleuši ponudio taj Pokret biće doniran deci Leskovca koja u tom sistemu zdravstvene zaštite nemaju mogućnosti za lečenje.
 
"Nama nije bio cilj da promovišemo gospođu Karleušu, već nam je bio cilj da zaustavimo dalje propadanje i omalovažavanje ovog grada kroz sve aktivnosti koja aktuelna vlast sprovodi u poslednje vreme. Ušli smo u rijaliti šou program, gde se jedna od beogradskih diva oseća odlično i pliva kao riba u vodi", naveo je Mitrović.
 
Govoreći o Roštiljijadi, Mitrović je ocenio da bi ona trebalo da doživi kompletno rebrendiranje, da se od jednog "sabora pijanstva i kiča vrati na tradiciju", na turističku atrakciju gde će u prvom planu biti gastronomija, ali i da se gostima pokažu lokacije od istorijskog u kulturnog značaja u Leskovcu i okolini.
 
Mitrović je ponovo upozorio da se Roštiljada održava u vreme posta i to preko puta gradske crkve.
 
Novac se trenutno može uplatiti na žiro račun u banci 170-30011331000-29, a građani će uskoro to moći da urade i na nekom od štandova u Leskovcu.
 
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović je o negodovanju opozicije oko nastupa Jelene Karleuše rekao da "žena zna da peva, i da koliko oni sakupe novca, on će dati duplo više, ali ne da ne dođe Karleuša, već u humanitarne svrhe".
 
Lider Grupe građana "Pokret za Leskovac" Predrag Mitrović ranije je pozvao građane da prikupe 20.000 evra, koliko je lokalna samouprava odredila za nastup Jelene Karleuše, kako to tog koncerta ne bi došlo.
  • Пеђа

    27.07.2022 20:58
    Никакав проблем немам са музичким опусом "диве", али ако иста сматра да вреди, закупи Арену, напуни публиком и ето лове. Имам проблем да неко(читај Градоначелник) троши новац пореских обвезника на начин како му се прохте и да успут подстиче, по мом мишљењу шунд и некултуру.
    Ово прикупљање новца не желим да неко искористи у политичке сврхе, нека то буде једна хуманитарна акција,без помињања било каквих покрета и имена.
  • Iguman

    27.07.2022 14:07
    Leskovcani vise vole pevaljke "od ranije poznate policiji".
  • Z

    27.07.2022 11:50
    Bravo
    Ovo je jako dobar potez i primer kako građani treba da se bore. Novac koji bude sakupljen bice uplaćen za lečenje troje dece iz Leskovca za koje sada šaljemo sms poruke. Svi bi trebalo da sledimo ovaj primer, ali avaj, narod je glup i za Novu Godinu na trgovima će slušati Karleušu i slične.
    Ko može neka uplati, ja hoću.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija