Rudar: Sramota za tužilaštvo da kaže da niko nije kriv za smrt osmoro ljudi

Rudar Saša Dimitrijević, kome su kolege spasile život u nesreći u rudniku Soko, rekao je da je sramotna odluka Tužilaštva da niko nije odgovoran za nesreću u kojoj je poginulo osmoro ljudi.
Rudar: Sramota za tužilaštvo da kaže da niko nije kriv za smrt osmoro ljudi
Foto: Pixabay
On je za N1 rekao da treba "debelo" da odgovaraju upravnik jame i svi oni koji su naredili da se ide na neosigurano mesto i da se otkopava taj deo jame.
"To je stvarno greota i za državu je sramota da se tako uradi. Mora da odgovara neko", rekao je Dimitrijević povodom odluke Osnovnog javnog tužilaštva da nema osnova za bilo čije krivično gonjenje zbog smrti osmorice rudara.
Rudari su morali da slušaju naređenja nadređenih i "hteo - ne hteo, mora da se odradi posao koji je zacrtan", rekao je Dimitrijević i podsetio da je on jedva preživeo nesreću, jer su mu kolege spasile život.
 
"Rekao sam i direktoru da neću da idem više u jamu, samo ako mogu nešto spolja da radim i to je to. Ili ću da dam otkaz", poručio je rudar rudnika Soko. 
  • Dejan

    27.07.2022 22:15
    Dil
    Kad je u Beceju izbio onaj ,,Backi Vulkan,, sa ugljen dioksidom, dosao tito i kompletna njegova falanga da vide to cudo,bilo je 8 mrtvih. Na kraju su optuzili sve poljoprivrednike i one koje su ziveli u okolini da su oni svojim bitisanjem izazvali taj vulkan ! Tako i ovde, nema promene policije i sudstva do daljnjeg,samo se odabrani menjaju !
  • Ruza

    27.07.2022 20:56
    Sad te sto nisu odgovorni treba poslati u taj bezbezan rudnik i tamo im smestiti kancelariju. Pa da vidimo. Ako je bezbedno nema sta da brinu.
  • Dendi

    27.07.2022 20:56
    A dolovac još spava
    Ma dobro nam je pravosuđe. Takvog nema nigde na svetu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.