Slavko Ćuruvija fondacija i Crta pokreću pravni postupak protiv REM-a

Savet REM-a je ponovo dodelio nacionalne frekvencije televizijama koje godinama unazad ne poštuju ni minimum propisanih uslova za pružanje medijske usluge, navodi Slavko Ćuruvija fondacija.
Slavko Ćuruvija fondacija i Crta pokreću pravni postupak protiv REM-a
Foto: 021.rs
Takvom odlukom, kako dodaje fondacija, REM je prekršio odredbe Pravilnika kojim je regulisan postupak i kriterijumi za izdavanje dozvola za emitovanje.
"Pravilnikom je, izmedju ostalog, definisano da REM ocenjuje u kojoj meri je podnosilac prijave poštovao programski elaborat na osnovu koga mu je izdata dozvola, kao i da li je do momenta odlučivanja podnosiocu prijave izrečena neka od mera predvidjenih Zakonom", navodi se u zajedničkom saopštenju.
Stručna služba REM-a u izveštajima o nadzoru emitera, kako su naveli, godinama unazad konstatuje da te televizije ne poštuju elaborate na osnovu kojih im je izdata dozvola, da nemaju obavezne programske sadržaje, te da ne ispunjavaju minimum propisanih uslova za pružanje medijske usluge.
 
"Istim emiterima je izrečen niz mera zbog kršenja zakonskih odredbi", istakli su u saopštenju.
 
Naglasili su da će Slavko Ćuruvija fondacija i CRTA iskoristiti sve zakonske mogućnosti da pokrenu postupke pred nadležnim institucijama protiv REM-a zbog nepoštovanja Zakona o elektronskim medijima i kriterijuma za odlučivanje u postupku izdavanja dozvole na osnovu sprovedenog javnog konkursa koji su precizno definisani Pravilnikom.
  • Proleter

    30.07.2022 05:57
    Džaba
    Dok neode on sve vam džaba. Ako nekom to nije jasno taj živi u iluziji.
  • R49

    29.07.2022 18:16
    Silovanje mora prestati
    Sve stranke koje tvrde da su opozicione treba da pokrenu pravni postupak i obaveste sve relevantne institucije u inostranstvu o ovom bezobzirnom napadu na demokratiju. Ovo više nije bezobrazluk već zločin.
  • Preambula

    29.07.2022 16:24
    Samo internacionalizacija problema,punom parom. Treba objasniti strancima koje ispiranje mozga dugi niz godina rade drzavna televizija,te pink i heppy.Posebno objasniti prevaru,krivino delo kojom je vodja kupio b92 i prvu,praveci od njih jos jedan bastion diktature( Kopernikus lazno vredan 20 miliona eura,realno 2 platio Telekom,nasim parama za 190 miliona.Zbog cega treba biti 5 nacionalnih,zasto ne 20, (uz ispunjavanje uslova) ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.