Aleksandar Jovanović Ćuta biće na čelu skupštinskog odbora za ekologiju

Narodni poslanik stranke "Zajedno", Đorđe Miketić, izjavio je da je izbor Aleksandra Jovanovića Ćute za mesto predsednika parlamentarnog odbora za zaštitu životne sredine "kosmička pravda".
Aleksandar Jovanović Ćuta biće na čelu skupštinskog odbora za ekologiju
Foto: 021.rs
"Jedan srčani borac za našu prirodu ali i ljude, neko ko je odgovoran što je zaustvljeno rekoumorstvo putem MHE i neko ko je predvodio borbu protiv Rio Tinta, Ziđina i drugih eksploatatora zaista zaslužuje da bude na mestu odakle najbolje može pritiskati vlast i ‘burazerske’ investitore da poštuju zakon naše države ali i zakon prirode", rekao je Miketić za N1.

Kako je dodao, prvi zadatak koalicije "Moramo" u skupštini će biti zakon o zabrani eksploatacije litijuma.

"Videćemo ko će od poslanika ali i članova ovog odbora stati iza ovog zakona, presudnog za život ljudi u Mačvi, Zapadnoj Srbiji, Šumadiji i šire. Čeka nas mnogo posla, ali nemamo iluzije, za sve promene se sami moramo izboriti", izjavio je Miketić.
 
U Skupštini Srbije u subotu su završene konsultacije parlamentarnih stranaka, pred konstitutivnu sednicu novog saziva parlamenta, koja je zakazana za ponedeljak.
 
Kandidat za predsednika Skupštine Srbije, funkcioner Srpske napredne stranke Vladimir Orlić, potvrdio je da će novi saziv parlamenta imati sedam potpredsednika i rekao da je predviđeno da opozicija ima predsednike u pet skupštinskih odbora.
  • Branislslav

    25.06.2023 20:14
    Ćuta
    Znam da nije u vašem resoru kako da se zaštitimo od noćne muzike i buke iz lokala moćnika niko nije nadležan za kontrolu Neka rade oni ali da sklone zvučnike sa ulice
  • EN

    13.09.2022 01:03
    Neka
    @Voja, "nema nikakve logike imati ekologa u poziciji"
    EU Komisija je predhodnu vladu Srbije definisala uz grupu hibridnih režima, gde su nejasne političke i administrativne vrednosti u vršenju ovlasti. Tako da je glavni legitimitet naših vlasti - populizam, podrška naroda, mnjenje.
    Možda je dobro da g-din iz vesti dobije mogućnost za javno predstavljanje i društveno organzivoanje jer je poznato da svaki nezvanični politički pokret vremenom gubi na interesovanju javnosti u društvu.
    Preveliki je rizik litijum rudarenja za zagađivanja okoline, posebno i što će za najviše 10 godina Li biti prošla tehnologija, a već sada postoji nekoliko novih tehnolgija proizvodnje baterija daleko većih performansi iz obnovljih izvora sintetički, i tako će vremenom Li postajati jevtiniji i potom će se ili odustajati od te proizvodnje ili će eksploatacioni ekstremizam ići do bescenja, kao jevtine baterije koje uvoze iz Azije netačnih karakterstika (mAh) i krivotvoreno obesmišljavaju ekonomski interes konzumenata.
  • Voja

    07.09.2022 15:10
    Ekologija
    Po prirodi stvari ekolog mora biti opozicionar, revolucionar i disident.Problem oko ekologije uvek pravi pozicija i nema nikakve logike imati ekologa u poziciji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.