Brnabić: Srbija nije uradila ništa da započne ovu krizu na Kosovu

Srbija ništa nije uradila da započne ovu krizu na Kosovu i Metohiji, izjavila je večeras premijerka Ana Brnabić i poručila da sve što vidimo jeste rezultat unilateralnih poteza Aljbina Kurtija.
Brnabić: Srbija nije uradila ništa da započne ovu krizu na Kosovu
Foto: 021.rs (arhiva)

"Srbija ništa nije uradila da započne ovu krizu, Srbi na KiM nisu učinili apsolutno ništa da izazovu ovo što danas vidimo. Upravo suprotno, ovo je epilog višegodišnjeg maltretiranja Srba na KiM i nepoštovanja međunarodnih sporazuma", rekla je Brnabić.

Premijerka je kazala da "predsednik Aleksandar Vučić i Srbija pozivaju na mir, stabilnost, povezivanje i saradnju", a Aljbin Kurti je, ističe, sramota današnjeg Balkana.
"Kurti je čovek čija je jedina politika stalno nasilje i stalne provokacije. Kurti je taj koji je doveo stvari do ove tačke - ukidanjem prava glasa Srbima, zabranom održavanja izbora na teritoriji KiM, nepoštovanjem Briselskog sporazuma i otvorenim priznanjem da Priština nikada neće implementirati Briselski sporazum, kao i namerno pogrešnim i selektivnim tumačenjem starih sporazuma", navela je Brnabić.
 
Vučić stigao u zgradu Generalštaba
 
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u zgradu Generalštaba na Banjici, prenose beogradski mediji.
 
Kako se navodi, očekuje se odluka o reakciji države na događaje na Kosovu.
 
Kosovski premijer Aljbin Kurti prethodno je okrivio predsednika Srbije Aleksandra Vučića i direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića kao izazivače "nemira" na severu Kosova.
 
Kao nemire precizirao je blokadu puteva i pucanje, a za akcije koje je opisao kao agresivne naveo je da su unapred planirane u Beogradu i Raški, te da su im prethodili "sastanci i skupovi straha i pretnji".
  • veleizdajnicki sns

    01.08.2022 14:02
    Veleizdajnički sns stići će kazna kakvu predviđa Zakon.
    Niko od vas neće umaći.
  • agitprop

    01.08.2022 10:22
    posustaje
    sta je sad... nestalo kadrova pa sad samo ovi lazni akademici nesto kao daju uopstene izjave podrske bastensko/sobnom cvecu. I minuse ne stizete da lupate, potrosili cloud kvotu pa cekate da se "ponovo napuni" sta li.
    Semenke & kikiriki i gledamo film.
    Trebalo bi napraviti i antologiju budalastina od ovih udbasa i sektasa, to treba ozbiljno psiholoski obraditi da bi se u buducnosti lakse dijagnosticiralo takvo stanje i na vreme takvim likovima medicinski pomoglo.
  • aga

    01.08.2022 08:31
    tako
    je Ana , u nadi da ćete i dalje biti odličan premijer !hejteri ne bojte se , mi ćemo braniti našu Srbiju vas čuvamo za , čišćenje ulica , smeća , orezivanje živica i slično dokle sežu vaše intelektualne sposobnosti !
    živela Srbija !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Umro Mihailo Crnobrnja

Bivši predsednik Evropskog pokreta u Srbiji, doktor ekonomskih nauka Mihailo Crnobrnja, umro je danas u 78. godini, saopštio je Evropski pokret.