Na Gradini vozači čekaju četiri sata, na Preševu dva i po

Putnička vozila jutros na graničnom prelazu Gradina čekaju na izlaz iz zemlje oko četiri sata, a na Preševu dva i po sata, saopštio je Auto-moto savez Srbije.
Na Gradini vozači čekaju četiri sata, na Preševu dva i po
Foto: 021.rs
Automobili na Gostunu i Špiljanima čekaju oko 45 minuta na izlaz iz Srbije, dok se autobusi na Preševu zadržavaju oko sat.
U izveštaju AMSS-a jutros nisu navedeni podaci za granične prelaze Batrovci, Šid, Horgoš i Kelebija, ali je istaknuto da je promet povećan i da je vreme zadržavanja zbog granične procedure promenljivo.
 
"Putevi Srbije" saopštili su sledeće:
 
- na graničnom prelazu Prohor Pčinjski, na izlazu, zadržavanje za putnička motorna vozila je nešto više od sat vremena,
- na graničnom prelazu Horgoš, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je četiri sata,
- na graničnom prelazu Kelebija, na izlazu, zadržavanje za teretna motorna vozila je dva sata,
- na graničnom prelazu Batrovci, na izlazu, za teretna motorna vozila zadržavanje je dva sata,
- na graničnom prelazu Šid, na izlazu za teretna motorna vozila zadržavanje je tri sata.
 
Na teretnim terminalima kamioni na izlaz iz zemlje čekaju na Horgošu četiri sata, a na Kelebiji, Batrovcima i Šidu dva sata.
 
Na ulaz u Srbiju na teretnim terminalima vozači na Batrovcima čekaju oko pola sata, navedeno je u saopštenju.
 
AMSS je dodao da je saobraćaj jutros umeren, ali da se pojačan promet očekuje na putevima ka Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini i Koridoru 10.
 
Zbog zadržavanja na granici i rampama za naplatu putarine na auto-putevima kroz Srbiju i nepredviđenih zastoja vozačima će biti potrebno više strpljenja u saobraćaju, saopštio je AMSS.
  • nbns

    02.08.2022 09:43
    Zašto država, ako već nije sposobna da uđe u Šengen , ne izgradi još izlazno ulaznih kapija, otvori ih, te u sadejstvu sa ostalim državama u okolini, uz zapošljavanje povećanog broja carinika u sezoni gužvi, ne smanji iste ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.